BORSA
ALTIN
DÖVİZ
KRİPTO

'Faiz indiriminden önce sabırlı olunmalı'

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Konseyi Üyesi Boris Vujcic, ücret maliyetlerinin sürekli bir ücret baskısına dönüşmediğinden emin olmak için gevşeme döngüsüne girmeden sabırlı olunması gerektiğini belirtti.

|

ECB Yönetim Konseyi Üyesi Boris Vujcic'e göre faiz oranlarını düşürmeden önce ücretlerden kaynaklanan enflasyon üzerinde herhangi bir ikinci tur etki olmadığından emin olmak gerekiyor.

Hırvatistan Merkez Bankası Başkanı Vujcic, "Ücret maliyetlerinin sürekli bir ücret baskısına dönüşmediğinden emin olmak için gevşeme döngüsüne girmeden önce sabırlı olmamız gerekiyor" dedi. Vujcic, son yıllardaki yüksek şirket karlılığının, firmaların "ücret maliyetlerinin çoğunu kar marjları yoluyla" absorbe edebileceklerini ve bu nedenle fiyatları çok fazla artırmayacaklarını düşünmesine yol açtığını söyledi.

"Ancak bunu görene kadar bundan emin olamazsınız" diye konuşan Vujcic,"Merkez bankalarının geçmişte bazen yaptığı hataları tekrarlamamak için bekle ve gör yaklaşımı izlenmeli" çağrısında bulundu.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.