BORSA
ALTIN
DÖVİZ
KRİPTO

'Fed haziranda faiz indirme yolunda'

Morgan Stanley'in Baş ABD Ekonomisti Ellen Zentner'e göre ABD Merkez Bankası (Fed) haziran ayında faiz oranlarını düşürme yolunda ilerliyor.

|

Zentner, Bloomberg TV'ye verdiği demeçte, "Fed'in mayıs ayı gibi erken bir tarihte kesintiye gitmesi daha çok enflasyonla ilgili olacak. Bence bu kadar erken davranmaları için çıta çok yüksek. Ancak yine de hazirana kadar hazır olmalarını bekliyorum" dedi.

Piyasanın bu yıl yaklaşık üç kesinti beklentisinin "Fed'in görüşüyle uyumlu" olduğuna inandığını söyleyen Zentner, "Dört kesinti bekliyoruz, aslında yılın dördüncü çeyreğinde kesintileri hızlandırmalarını bekliyoruz, çünkü o noktada enflasyon Fed'den daha hızlı düşüyor. Küresel merkez bankalarının ne zaman kesintiye gideceğinin zamanlamasının gerçekten bir sorun olacağını düşünmüyorum" diye konuştu.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.