BORSA
ALTIN
DÖVİZ
KRİPTO

Gram altında tarihi rekor

Altın fiyatları yeni haftada gösterdiği hareketlerle yatırımcıların ilgisini çekiyor. Gram altın bugün 1300 lira seviyesinin üzerine çıkarak yeni bir rekora imza attı. İşte piyasada son durum.

|

ABD’de borç limiti görüşmelerinde prensipte anlaşmaya varılması, dolar endeksinin 2.5 ayın zirvesini gördükten sonra gerilemesi ons altın fiyatına destek verdi. 

Küresel piyasalarda gözler ABD borç limiti görüşmelerindeydi. Hafta sonu ABD Başkanı Joe Biden, borç limiti konusunda Temsilciler Meclisi Başkanı Kevin McCarthy ile prensipte anlaşmaya vardıklarını bildirdi. 

ONS ALTIN 2.5 AYIN DİBİNDEN DÖNDÜ 

Geçtiğimiz gün dolar endeksinin 104.500 seviyesinin üzerine çıkarak 2.5 ayın zirvesine çıkması, ABD borç limiti krizinin çözülmesi sonrası yatırımcıların hisse piyasalarına yönelmesi ile birlikte ons altın fiyatında düşüş görülmüştü. Ons altın dün 1932 dolara kadar gerileyerek 2.5 ayın dibini gördü.

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

Dün dolar endeksinin zirve seviyeden dönmesinin ardından ons altın fiyatı 1963 dolara kadar yükseldi. Ons altın günü 1959 dolardan kapattı. 

ONS ALTINDA BUGÜN SON DURUM NE?

Çarşamba gününe 1959 dolardan başlayan ons şu dakikalarda yükselişe geçti. Ons altın 1965 dolardan işlem görüyor. Ons altında gün içerisinde en düşük 1953 dolar, en yüksek ise 1973 dolar seviyeleri test edildi. 

GRAM ALTIN TARİHİ REKOR KIRDI 

Geçtiğimiz güne 1255 liradan başlayan gram altın 1291 liraya kadar yükselmişti. 

Bugün 1289 liradan açılan gram altın 1322 liraya kadar yükselerek tarihi rekor seviyeyi gördü. Gram altın şu dakikalarda 1307 liradan işlem görüyor. Gram altında gün içerisinde en düşük 1288 lira seviyesi test edildi.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.