BORSA
ALTIN
DÖVİZ
KRİPTO

Hollanda'da enflasyon tek haneye indi

Hollanda'da enflasyon tarihi zirvesinden hızla tek haneye geri döndü.

|

Hollanda İstatistik Kurumu (CBS) tüketici fiyat artışlarına ilişkin 2022 yılı Kasım ayı verilerini açıkladı.

CBS'nin açıklamasına göre tüketici fiyatları kasım ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 9,9 arttı. Böylece enflasyon 4 aylık aranın ardından yeniden tek haneye geri döndü.

Enflasyon eylül ayında yüzde 14,5 ile verilerin tutulmaya başlandığı 1963 yılından bu yana en yüksek seviyesini görmüştü.

CBS aylık bazda enflasyonda yüzde 3 düşüş yaşandığını açıkladı.

Avrupa Birliği'ne (AB) uyumlu tüketici fiyat artışı aylık yüzde 3,9 düşerken, yıllık yüzde 11,3'e indi.

© Copyright 2025

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.