BORSA
ALTIN
DÖVİZ
KRİPTO

İngiltere'de enflasyon karamsar hale getirdi

İngiltere'de hızla yükselen enflasyon ve İngiltere Merkez Bankası'nın (BoE) faiz artırımlarına devam edeceği beklentileri tüketicilerin daha karamsar hale gelmelerine yol açtı.

|

Pazar araştırma şirketi GfK tarafından hazırlanan Tüketici Güven Endeksi ocak ayında, aralık ayındaki -15 seviyesinden -19'a geriledi. Bu Şubat 2021'den bu yana görülen en düşük seviye olarak kayıtlara geçti. Tüketici Güven Endeksi pandemi öncesinde Şubat 2020'de -7 seviyesindeydi.

GfK'nın Müşteri Strateji Müdürü Joe Staton, tüketicilerin özellikle ekonomi ve ekonominin görünümü konusunda kötümser olduklarını belirtti.

Staton, "Covid-19 sınırlamalarının gevşetilmesi konusunda bazı iyi haberler gelse de, tüketiciler yükselen enflasyon, artan yakıt faturaları ve faiz görünümlerinden rahatsız" dedi.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.