BORSA
ALTIN
DÖVİZ
KRİPTO

İngiltere'den enerji şirketlerine vergi kararı

İngiltere Maliye Bakanı Rishi Sunak petrol ve gaz şirketlerinin elde ettikleri olağanüstü karların vergilendirileceğini duyurdu.

|

İngilizlerin faturalarını ödemekte zorlandıkları bir dönemde enerji şirketlerinin olağanüstü karlar elde ettiklerini belirten Sunak, "Hedefli ve geçici enerji kar vergisini uygulamaya koyuyoruz. Bu vergi petrol ve gaz şirketlerinin karlarına yüzde 25 olarak uygulanacak" dedi.

Enerji şirketlerinin olağanüstü karlarını vergilendirirken yatırımlar için vergi teşvikleri de sağlayacaklarını belirten Sunak, "Karları vergilendirirken yatırımları cesaretlendirmenin de mümkün olduğuna inanıyoruz. Şirketler ne kadar çok yatırım yaparlarsa o kadar az vergi ödeyecek" diye konuştu.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.