BORSA
ALTIN
DÖVİZ
KRİPTO

Japonya'nın çelik üretimi azaldı

Japonya'nın ham çelik üretimi mart ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 4,3 düşüş gösterdi.

|

Japonya Demir ve Çelik Federasyonu (JISF) tarafından açıklanan verilere göre üretim bir önceki aya göre yüzde 8,9 artışla 7 milyon 954 bin ton oldu.

Sıcak haddelenmiş çelik ürünleri üretimi aylık bazda yüzde 11,5 artış, yıllık bazda yüzde 2,5 düşüşle 5 milyon 586,4 bin ton oldu. Pik demir üretimi aylık yüzde 9,2 yükseldi, yıllık yüzde 6,5 düştü ve 5 milyon 714,7 bin tona geldi.

Elektrik ark ocaklı tesislerin üretimi aylık yüzde 5,9 arttı. Yıllık yüzde 0,9 düşerek 2 milyon 62,7 bin ton oldu.

© Copyright 2025

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.