BORSA
ALTIN
DÖVİZ
KRİPTO

New York borsası yükselişle açıldı

New York borsası, haftanın son işlem gününe hafif yükselişle başladı.

|

Açılışta Dow Jones endeksi, yüzde 0,12 artarak 34.795,56 puana çıktı. S&P 500 endeksi yüzde 0,26 artışla 4.411,12 puana ve Nasdaq endeksi yüzde 0,30 kazançla 14.698,4 puana yükseldi.

ABD'de beklentilerin oldukça altında kalan istihdam verisine rağmen borç limiti konusunda varılan anlaşmanın yarattığı olumlu havanın etkisiyle endeksler hafif yükseliş gösterdi.

ABD'de bugün açıklanan verilere göre, tarım harici sektörlerde istihdam, eylülde 194 bin kişi arttı. Piyasa beklentilerinin çok altında kalan tarım dışı istihdam verisinin, söz konusu dönemde 500 bin kişi artması öngörülüyordu.

Ülkede işsizlik oranı ise eylülde yüzde 5,2'den yüzde 4,8'e geriledi. Bu dönemde beklenenden fazla düşüş gösteren işsizlik oranı, Mart 2020'den bu yana en düşük seviyeye geriledi.

© Copyright 2025

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.