BORSA
ALTIN
DÖVİZ
KRİPTO

Paris Kulübü, Sudan’ın dış borcunu sildi

Sudan Maliye Bakanı Cibril İbrahim, Paris Kulubü’nün, Sudan’ın 14,1 milyar dolarlık dış borcunu iptal ettiğini belirtti.

|

İbrahim yaptığı açıklamada, Paris Kulübü'ne kalan borcun 9,5 milyar dolar olduğunu ve Sudan’ın ödeme sürecini başlattığını söyledi.

Sudan’ın dış borcunun 56,6 milyar dolar olduğunu belirten Bakan İbrahim, "Paris Kulübü dışındaki alacaklı ülkelerle de benzer veya daha iyi sonuçlar elde etmeye çalışıyoruz. Bu, ilerisi için iyi bir başlangıç." ifadesini kullandı.

Sudan’ın, borçlu ülkelere kredi veren ve ABD, Almanya, Fransa'nın da aralarında olduğu 22 daimi üyesi bulunan Paris Kulübü dışında Kuveyt, Suudi Arabistan ve Çin gibi ülkelere de 20 milyar doları aşkın borcu bulunuyor.

© Copyright 2025

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.