BORSA
ALTIN
DÖVİZ
KRİPTO

Petrol fiyatları kaç dolar?

Libya'nın petrol üretiminin son 10 günde 500 bin varil/günden fazla azaldığı ve Avrupa Birliği'nin (AB) Rusya'ya petrol yaptırımını müzakere ettiği haberlerine rağmen uluslararası piyasalarda petrol fiyatları geriliyor.

|

Çin'in Şanghay kentinde Covid-19 salgını ile mücadele için uygulanan kapatma ve karantina tedbirleri, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) agresif faiz artırım politikasının küresel enerji talebini yavaşlatacağı endişeleri petrol fiyatlarının gerilemesine yol açıyor.

Bu sabah ICE'de brent petrol cuma gününe göre 3,24 dolar düşüşle 103,41 dolar/varil seviyesinden işlem görüyor. NYMEX'de Batı Teksas petrolü de cuma gününe göre 3,19 dolar azalışla 98,88 dolar/varil seviyesinde.

Bununla birlikte analistler Ukrayna'da savaşın uzamasının Rusya'dan petrol ve gaz ithalatına yaptırım uygulanması yönünde AB üzerindeki baskıyı daha da artırabileceğini ve AB'nin yıl içinde bu yönde bir adım atma olasılığının güçlenmesinin petrol fiyatlarında yönü yeniden yukarı çevireceğini vurguluyor.

Fransa'da Emmanuel Macron'un yeniden cumhurbaşkanı seçilmesinin de petrol fiyatlarına destek vermesi bekleniyor.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.