BORSA
ALTIN
DÖVİZ
KRİPTO

Visa tahminleri aşan kar açıkladı

Visa, Wall Street tahminlerini aşan bir ikinci çeyrek karı bildirdi. ABD'de kredi kartı harcamalarının artması Visa'nın karının beklentileri aşmasında rol oynadı.

|

Visa mali yılının ikinci çeyreğinde düzeltilmiş net gelirin %17 artışla 5,1 milyar dolara veya hisse başına 2,51 dolara yükseldiğini söyledi. Analistler ise hisse başına 2,44 dolar kar bekliyordu.

Visa'nın gelirlerinin %40'ından fazlasını elde ettiği ABD'de kredi kartı harcamaları bir önceki yıla göre %6,2 arttı. Dünya çapında ödeme hacmi %8 ve toplam işlem hacmi %11 arttı.

Visa CEO'su Ryan McInerney yaptığı açıklamada, "Tüketici ödemeleri ve yeni akışlardaki trilyonlarca dolarlık fırsata, dünyanın dört bir yanındaki müşterilerimizle ortaklıklarımızı derinleştirmeye devam etmeye odaklanmış durumdayız" dedi.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.