Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Bu yıl ilki yapılan MüzikOnair Medya ve Sanat Ödülleri töreni, Maltepe Üniversitesi’ndeydi. Sanat ve medya dünyasından birçok ünlünün katıldığı törene davetliydim. İlk kez böyle bir törene ödül almak için değil, ödül vermek için gittim. MüzikOnair’den ödül alanlardan biri de Fatih Kısaparmak’tı. ‘Kilim’i çıkardığı 1989 yılında başlayan hukukumuz kesintisiz süren sanatçıya layık görülen ‘Yaşam Boyu Onur Ödülü’nü gurur duyarak verdim.

Maltepe Üniversitesi Kültür Merkezi’ndeki ödül törenini Sevtap Gül’le birlikte sunan Ceyhun Yılmaz, çok başarılıydı. Sunucu yaptığı esprilerle törene damga vurdu.

Haberin Devamı

‘Yılın Rap Müzik Sanatçısı Ödülü’nü almak için sahneye çıkan Norm Ender, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılı için yaptığı ‘Parla’nın öyküsünü anlattı. 100’üncü yıl için birçok ünlü, marş olacak şarkı yaptı, ama hiçbiri Norm Ender’in ‘Parla’sı kadar tutmadı. Hâl böyle olunca şarkıcı, ‘Parla’nın hikâyesini anlatırken ince göndermeler yapmayı ihmal etmedi.

Norm Ender’den ince göndermeler

“Bir müzisyen olarak 100 yaşındaki Cumhuriyet’e bir şarkı armağan etmek istedim. Bu işe başlarken, her şey güllük gülistanlık mıydı? Hayır? Faruk Sabancı gibi, ‘Tarkan yaptı, Fazıl Say yaptı, Kenan (Doğulu) yaptı, seninki mi tutacak?’ diyenler vardı.

İnsan dostunu seçemiyor böyle günlerde, o yüzden muhalefet en yakınından geliyor. Bütün bunlara rağmen yaptık, çok beğenildi ve sahip çıktınız. Beni yalnız bırakmadığınız için çok teşekkürler.”

Norm Ender’den bir müddet sonra sahneye çıkan DJ Faruk Sabancı da cevap hakkını kullandı:

“Bir mangal gününde elinde sucuk ekmekle gelip, ‘Cumhuriyet’in 100’üncü yılı için bir marş yapalım’ diyen biri ne kadar ciddiye alınır?”

Metin Özülkü niye ‘Yılmaz Morg’ dedi?

Geçen haftanın ilginç magazin olaylarından biri Yılmaz Morgül’ün Mert Demir hamlesiydi. Morgül önce, Mabel Matiz’le söylediği ‘Antidepresan’dan sonra Serenay Sarıkaya ile aşk yaşamaya başlayınca, magazin gündeminden düşmeyen Mert Demir’in ‘Ateşe Düştüm’ şarkısını iyi okuyamadığını söyledi. Morgül bununla yetinmeyip, “O şarkı böyle okunur” dercesine stüdyoda söylediği şarkıya bir de klip çekip, YouTube’a yükledi.

Haberin Devamı

Şarkıcının eser sahibinden izin almadan yaptığı bu çıkışa müziğin meslek birlikleri ‘telif’ atınca YouTube klibi kaldırdı. ‘Ateşe Düştüm’ klibi kaldırılan Morgül, bu kez Mert Demir için, “Çok kibirli biri, benim yorumum ondan daha efsane” dedi.

1. MüzikOnair Medya ve Sanat Ödülleri Töreni’nde ‘En İyi Erkek Pop Müzik Sanatçısı’nı açıklayıp, ödülünü vermek için sahneye çıkan Metin Özülkü, Yılmaz Morgül’ün Mert Demir hamlesine gönderme yapmayı ihmal etmedi.

Zarfı açınca ilk önce, ‘En İyi Erkek Pop Müzik Sanatçısı Yılmaz Morg...’ diyen Özülkü, salondan yükselen kahkahalar eşliğinde bu kez ödülün gerçek sahibi Mert Demir’i anons etti.

GÜNÜN SÖZÜ: “Hayatta önemli şeylerle ilgilenin; sevgiyle, güzellikle, dürüstlükle, adaletle...” (N. H. Kleinbaum)