Ekonomi 5 yıl aradan sonra ‘Çalışma Meclisi’

5 yıl aradan sonra ‘Çalışma Meclisi’

23.04.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Bakan Vedat Işıkhan 5 yıl aradan sonra toplanacak 13. Çalışma Meclisi’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla 29-30 Nisan’da Ankara’da bir araya geleceğini açıkladı.

5 yıl aradan sonra ‘Çalışma Meclisi’

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Çalışma Meclisi’nin 5 yıllık aradan sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla 29-30 Nisan’da toplanacağını bildirdi.

Haberin Devamı

Türk-İş’i ziyaret eden Işıkhan, Çalışma Meclisi’nin, 1947 yılından beri çalışma hayatını ilgilendiren temel konuları gündemine alan kritik bir istişare meclisi olduğunu, en son 2019 yılında toplandığını belirterek, “5 yıllık bir aradan sonra meclisi yeniden topluyoruz. 13. Çalışma Meclisi’ni Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle 29-30 Nisan 2024 tarihlerinde Ankara’da gerçekleştirmeyi planlıyoruz” dedi.

13.Çalışma Meclisi’nin “Türkiye Yüzyılında Çalışma Hayatı: Emeğin, Sendikal Örgütlenmenin ve İstihdamın Geleceği” başlığıyla toplanacağını ifade eden Işıkhan; “Üç gün sürecek program boyunca; ilgili bakanlıklarımız, kamu kurum ve kuruluşlarımız, işçi, işveren ve kamu görevlileri sendikaları ve konfederasyonlarımız, akademisyenlerimiz, iş dünyamız, uluslararası kuruluşlar ve sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin katılımıyla çeşitli paneller düzenlenecek. Çalışma Meclisi’nde; pandeminin ve asrın felaketi olarak adlandırdığımız depremlerin, istihdam ve üretim noktasında sebep olduğu olumsuz etkileri en aza indirmek adına hayata geçirdiğimiz özel politikaları yeniden ele alacak, daha uzun vadeli çözümler üreteceğiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Taksim için kapı kapalı

Işıkhan, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’ne de değinerek, şunları söyledi:

“1 Mayıs’ı her yıl dönümünde, huzursuzluk gününe çevirmek isteyenler, çözümün ve uzlaşmanın değil; sadece sorunun bir parçası olmayı bilinçli bir şekilde tercih etmektedirler. Bunlar, emeği savunmak değil bunun istismarı peşinde oldukları gün gibi ortadadır. İşçilerimiz, emekçilerimiz; ideolojik sloganların değil, samimi icraatların muhatabı olmalıdır. Vatan-millet sevdasını yüreğinde barındıran işçilerimizin; ülkemize zarar verecek, ilerleyişimizi ve büyümemizi sekteye uğratacak, toplumu gerecek hiçbir eylemin içinde yer almaları mümkün değildir. Böyle zamanları; toplumsal kaos için bir fırsat olarak görerek günün sonunda arkalarında bıraktıkları dağınıklığı yine emekçilerimize toplatan anlayışın iyi niyeti sorgulanmalıdır. 1 Mayıs’ta kaybettiğimiz canlarımızı Taksim’de anmak için sendikalarımıza, sınırla katılımlarına izin verilmektedir.”