Ege Baş edemeyeceğim hiçbir zorluk yok

Baş edemeyeceğim hiçbir zorluk yok

13.05.2024 - 11:10 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Milliyet Ege Temsilcisi Aslı Öktener ve spor yazarımız Fatih Tanfer’e çalışmalarını anlattı.

Baş edemeyeceğim hiçbir zorluk yok

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ı makamında ziyaret ettiğimiz günlerde, sendikaların ek zam talepleri, eski belediye başkanı Tunç Soyer’in belediyeye normalin üzerinde işçi alımı iddiası ve bütçe haberleri gündemdeydi. Tabii kendisine ilk sorumuz ekonomik olarak da böylesi zor bir süreçte nasıl bir yol izleyeceği oldu.

Haberin Devamı

Kent Lokantaları açılacak

“Zorlukları normal karşılıyorum. Başa çıkamayacağım hiçbir şey yok. Aşama aşama düzen oluşturuyoruz” diye söze başlayan Başkan Tugay, İzmirlilere bir de mesaj verdi “Gerçekten biraz zaman istediğim bir dönem var ama çok uzun da değil. Sonrasında kendilerine çok yakın hissettikleri bir belediye hizmeti artı beklemiş sorunları birer birer çözdüğümüz bir süreç olacak. Çünkü İzmir benim için bir yuva. Benim evim olarak gördüğüm bir yer. O yüzden bu şehre de asla ihanet etmem” dedi. Öncelik verdiği projeleri anlatan Başkan Cemil Tugay, “Kavşaklarla ilgili düzenlemeler, yol bağlantıları yapılıyor. Geçen hafta Buca Otogar Tüneli’ni görmeye gittim. 7 gün 24 saat çalışılıyor. En kısa zamanda açılması önemli. Çünkü Yeşildere, Mürselpaşa, Ankara Caddesi hattındaki trafik yoğunluğunu azaltacak. Ayrıca Buca metrosunun hızla ilerlemesi, körfezin temizlenmesi, atık suyun azaltılmasıyla ilgili çalışmalar da yapıyoruz. Tabii ki tüm bunlara eşlik edecek şekilde de sosyal belediyecilik hizmetlerimizi geliştirmeye çalışıyoruz. Şu anda yeni Halk Ekmek Fırını açmak, biraz ekmek üretim kapasitesini artırmak aynı zamanda en az 4 adet Kent Lokantası’nı hizmete sunmak istiyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Baş edemeyeceğim hiçbir zorluk yok

Pınarbaşı’na karavan park

İzmir’de olası bir deprem riskine de değinen Başkan Dr. Cemil Tugay, “Zemin incelemesi için mikro bölgeleme çalışması yapacağız. Bir taraftan da kentsel dönüşüm için planlama yapıyoruz. Menemen’de 6 bin konutluk bir sosyal konut projesi için de hazırlıklarımız devam ediyor” dedi. Kentte yaşanan karavan sorununa çözüm için Pınarbaşı’nda bir park alanı bulduklarını da belirten Başkan Tugay, “Şehir merkezinde de yer arayışımız devam ediyor” dedi.