Geri Dön
Danimarka hakkında ilginç bilgiler

Danimarka hakkında ilginç bilgiler

Birçok kez dünyanın en mutlu ülkesi seçilen Danimarka Kuzey Avrupa'da bir İskandinav ülkesi olarak ziyaretçilerini kucaklıyor. Her yıl milyonlarca insanın akın ettiği Danimarka hemen hemen çoğu kişinin gitmeyi istediği bir ülke. Peki sıkça merak edilen Danimarka'nın bilinmeyen özellikleri neler olabilir? Danimarka'ya Molatik oluyoruz...

Betül Yasemin Keskin
Betül Yasemin Keskin


Haberin Devamı

Dünyanın en mutlu ülkesi Danimarka
Danimarka hakkında araştırma yapmaya başladığınızda ilk olarak Danimarka'nın çok mutlu bir ülke olduğunu görürsünüz. BM Dünya Mutluluk Raporu'na göre şimdilerde dünyanın en mutlu ikinci ülkesi olan Danimarka sıcacık insanları ve ilginç özellikleriyle etrafa mutluluk saçıyor.

Danimarka'nın 444 adası var
Kuzey Avrupa'da bir İskandinav ülkesi olarak Danimarka'nın tamı tamına 444 adası var ancak bunlardan sadece 76'sında yerleşim olduğu biliniyor. Danimarka'da bir ada ziyareti yapmak isterseniz birçok seçeneğiniz bulunuyor. "Yeşilin ve mavinin buluştuğu tüm noktalara varım!" diyorsanız Danimarka sizin için çok uygun olacak.


Danimarka alfabesinde ilginç üç harf!
Danca dili kendine özgü tarzıyla bir sürü sessiz harfin bir araya gelmesiyle oluşuyor. Danca'nın bu karmaşık yapısından dolayı dünyanın en zor dillerinden biri olduğu düşünülüyor. Bu zorluğu kanıtlayan durumlardan biri de dünyanın başka dillerinde çok sık görmediğimiz üç harf olan : Æ, Ø ve Å harfleri. Bu harflerin Danca'yı İngilizce'den ayırdığı ve dili öğrenmeyi zorlaştırdığı söyleniyor.

Haberin Devamı

Dünyanın en eski devlet bayrağı Danimarka'da
Danimarka'nın resmi bayrağı 'Dannebrog' ilk olarak 1219'da kabul edildi ve bu da onu bağımsız bir ulus tarafından 803 yıl öncesinden günümüzde kadar kullanılan en eski devlet bayrağı yapıyor.


25 yaşına kadar evlenmediyseniz hazır olun!
Danimarka'nın ilginç özellikleriyle ilgili iddiaların büyük bir çoğunluğu Danimarka'nın 25 yaşına gelmiş ve henüz evlenmemiş bireylerine değişik bir yöntem uyguladığını gösteriyor. Söylenenlere göre eğer 25. yaş gününüzdeyseniz ve hala bekarsanız doğum gününüzde sevdikleriniz tarafından üzerinize tarçın fırlatılması çok mümkün. Aman dikkat!

Benzer İçerikler