Kartal’ın matematiği aşkına!..

Haberin Devamı

Herkes gülüp geçti ama Fenerbahçe takımı İsmail Kartal’ın ufukta şampiyonluk vaat eden “matematiğine” inanmış gibi oynadı ve kazandı.
Peki ne avantaj sağladı?.. Hiç!..
Elin muhtemel galibiyeti ile puan hesabı yapmayacaksınız demek ki. Kadıköy’deki Galatasaray derbisinde korkup beraberliğe yatmayacaksınız, Sivas’tan Konya’dan tek puana razı olmayacaksınız zamanında.
İrfan Can ve Osayi’nin yokluğunda maça sağ kanadı kırık çıkan Fenerbahçe, çareyi Djiku’yu altı numara, Ferdi’yi sağ bek yapmakta buldu ama önde Cengiz varken sağ kanat onarılmış sayılmazdı. 83’de çıkana kadar on kişi oynattı Fenerbahçe’yi Cengiz.
Hayal kırıklıklarından bahsetmişken; Crespo ve Lincoln’den vazgeçip Krunic’i alan, Zajc’ı bırakmayan Fenerbahçe “futbol aklının” hatalarını “itirafıydı” Kayserispor maçı. Maç önemliydi ama o aklın tercihi “önemli” adamlar kulübedeydi. Fenerbahçe kulübesine bakan yeni sezonda bavulunu toplaması gerekenleri görebilirdi.
Aslında bu saatten sonra kimin nasıl oynadığının da pek önemi yoktu. Fenerbahçe’nin giderayak motive olması önemliydi ki, maç başlarken İsmail Kartal’ın görülmemiş şekilde takım kaptanı gibi sahaya girip yedek kulübesini de sahaya çağırarak yaptığı motivasyon konuşması ruh halini ortaya koymuştu. Daha önceleri nerelerdeydin Hoca’m?..
Karşı kıtada Karagümrük’ün ilk golüyle damarlarına şampiyonluk umudu pompalanan Fenerbahçe tribünleri çeyrek saat de olsa “istekli ve umutlu” Fenerbahçe’yi izlediler doya doya. Saraçoğlu’nun tabelası 70. Dakikayı gösterirken Galatasaray skoru 2-1 yaptı, Fenerbahçe 3-0 önde olsa da her şey eski tas eski hamam hale geldi. Sadece İsmail Kartal’ın “matematiği” kalmıştı elde. Ardından birer gol daha… Dedik ya; elin golü ile hesap, Lig’e uymaz.
Maçta Fenerbahçe üstündü. İlk yarıda iki gol yiyen Kayserispor kalecisi Bilal, belki de maçın futbolcusuydu ve ilk devrede kurtardığı net gol sayısı beş taneydi. İkinci yarıya da Ferdi’nin net golünü kurtararak başladı.
Fenerbahçe kazandı ama her şey aynı.
Sezon bitti sayılır… Lakin, Fenerbahçe’de heyecan bitmedi. Daha iki büyük derbi var önünde!.. Biri Rams Park’ın çimenlerinde, diğeri Saraçoğlu’ndaki bir numaralı koltukta. Önemlidir… Biri sezonun hüznünü alır, diğeri rotayı çizer. Matematik bitti, sıra fiziğin bile ötesinde; duygularda.