Ceyhan Başkan Aydar: Temiz bir Ceyhan için birlikte yürüyelim

Başkan Aydar: Temiz bir Ceyhan için birlikte yürüyelim

15.05.2024 - 15:16 | Son Güncellenme:

Başkan Aydar: Temiz bir Ceyhan için birlikte yürüyelim

Başkan Aydar: Temiz bir Ceyhan için birlikte yürüyelim

Ceyhun ÖZER/CEYHAN (DHA)- CEYHAN Belediye Başkanı Kadir Aydar, ilçede tek bir toz zerresi kalmaması hedefiyle başlattığı temizlik seferberliği kapsamında belediye bütçesinden de tasarruf ederek, aralarında gönüllülerin bulunduğu 30 kişilik mevsimsel işçiden oluşan ekip görevlendirdi. Çöp ve kirlilik sorununun el birliğiyle çözüleceğini vurgulayan Başkan Aydar, ekibe yeni gönüllülerin katılımı için ‘farkındalık’ çağrısı yaptı. Aydar, “Haydi hep birlikte el ele verelim. Öncelikle temiz bir Ceyhan için birlikte yürüyelim” dedi.

Ceyhan’ı büyük bir köy olmaktan çıkarmak için çalışmalarını her geçen gün büyüten Belediye Başkanı Kadir Aydar, personelin her kademede yoğun çaba sarf ettiğini söyledi.Türkiye’nin ve buna bağlı olarak belediyenin içerisinde bulunduğu ekonomik zorluklar nedeniyle tasarruf tedbirleri aldıklarını ancak alın terinin her şeyin üstünde olduğunu söyleyen Aydar, “Bu öncelik, belirleme ve kabulümüz ile birlikte yol, mesai ve hizmet arkadaşlığı yaptığımız belediye personelimize düşündüğümüz ve istediğimiz ölçülerde, maaş ve özlük haklarında gerçek bir iyileştirme yapabilmemiz mevcut durum gözetilerek bu aşamada mümkün görülmüyor maalesef. Bunu üzülerek ve yutkunarak söylediğimi itiraf etmeliyim. Mevcut kadro ve şartlarla devam edilmesi halinde belediyemizin aylık geliri personel aylık ödemesi için yeterli gelmeyecekti. O nedenle bildiğiniz üzere belediyemizde yeniden yapılanma için bazı tasarruflar gerçekleştirmek durumunda kaldık. Çalışmalarımız hala da devam ediyor. Palyatif değil gerçek, geçici değil kalıcı çözümler üretmek için ne gerekiyorsa onu yapacağız. Günü kurtarmayacağız, geleceği kuracağız” diye konuştu.

‘HEP BİRLİKTE EL ELE VERELİM’

Çağdaş bir Ceyhan için insan odaklı bir yönetim anlayışını hedeflediklerini aktaran Aydar şöyle konuştu:

“Bizler, daha ilk günden itibaren çağdaş ve müstesna bir medeniyeti elbirliğiyle hep birlikte inşa edeceğimiz sözünü vermiştik. İnsan odaklı bir yönetim anlayışının tesis edilip hakim kılınması öncelikli hedefimizdir. Bu hedefimize sağlam ve emin adımlarla ilerleyebilmek için ilk önce sağlıklı, güvenli ve tertemiz bir çevreye sahip olmamız gerektiği bilincindeyiz. Öncelikle Ceyhan’ın tertemiz sokaklara, caddelere, bulvarlara, parklara, meydanlara ihtiyacı var. Acilen çöp ve kirlilik sorununun çözümlenmesi, kötü kokuların giderilmesi, toz-topraktan şehrin arındırılması gerekmektedir. Yeniden yapılanma için gerçekleştirdiğimiz tasarrufların da etkisiyle bugün itibariyle tamamen sahada özveriyle çalışacak, girilmedik bir ara sokak veya kenar yerleşim bırakmayacak, bir kısmı daha önce bizimle çalışan ve yine çalışma azminde olan arkadaşlarımızdan oluşan, herhangi bir referans aranmaksızın gönüllü/ücretli arası konumladığımız 30 kişilik mevsimlik ve geçici bir ekip kurmuş bulunmaktayız. Yeterince konteyner ve donanım da temin ettik. Bunun yanında Ceyhan gönüllüleri ile de irtibat halindeyiz. Bizler sorumluluğumuzun farkındayız. Temiz bir çevre herkesin hakkı. Bu konuda istisnasız hepimiz hassasiyet ve farkındalık geliştirmeliyiz çünkü çocuklarımıza ve geleceğimize borcumuz var! Bir seferberlik başlatıyoruz. Haydi hep birlikte el ele verelim. Öncelikle temiz bir Ceyhan için birlikte yürüyelim. Ne yaparsak Ceyhan için Ceyhan‘la birlikte yapalım.Bir gofret ambalajı sadece konteyneri hak eder, bir çocuk ise pırıl pırıl bir dünyayı. Selam olsun alındaki tuzlu ve dahi o şeffaf sıvıya. Emeği, çalışmayı, üretmeyi ve tüm yüksek değerleri yüceltmeye hep birlikte devam edeceğiz.” (DHA)

FOTOĞRAFLI