Geri Dön
Aynur Aydın'ın 'sütyen' paylaşımında kaçırılan mizah ne?

Aynur Aydın'ın 'sütyen' paylaşımında kaçırılan mizah ne?

Aynur Aydın, geçtiğimiz aylarda 'sütyen' paylaşımıyla epey konuşulmuştu. Şarkıcı, bu tartışmalara bir açıklama getirmiş. Kendisini komedyen ilan etmiş! Aynur Aydın'ın 'sütyen' paylaşımında kaçırılan mizah ne peki?

Mayk Şişman
Mayk Şişman

"Ne yapmaya çalışıyor?" dedirtmişti

Koronavirüs sürecinin başlarında, hepimiz evlere kapanmışken ünlülerin de nasıl bir moda geçiş yapacakları merak konusu olmuştu. Konserler, turneler derken alıştıkları yaşam tarzından vazgeçmek zorunda kalan ve 'yeni normal'e alışmaya çalışan bu ünlülerden biri de Aynur Aydın'dı. Şarkıcı, "Ben sütyen bile takmıyorum. Sizi mi takacağım" tweet'i ve sonrasında gelen 'sütyenlerle düet' videosundan sonra "Aynur Aydın ne yapmaya çalışıyor, gündeme mi gelmek istiyor?" dedirtmişti.

Mizahını anlamayanlar parmak kaldırsın

Aydın, sonunda bu konuya bir açıklık getirmiş. Demiş ki, "Maksat insanları gülümsetmekti. Sanatçılıktan komedyenliğe terfi ettim o tweet'le. Twitter'daki mesleğimi sanatçı yerine 'komik makinesi' olarak değiştirdim. Geçen 'kek yaptım' yazdım, o da on binlerce beğeni aldı. Demek ki sütyenle bir ilgisi yok. İnsanlar benim mizah anlayışımı sevdi." Enteresan bir bakış açısı. "Ortada bir mizah var da ben mi göremiyorum acaba?", "Bu 'sütyen' paylaşımında kaçırılan mizah ne?" diye sorguladım kendimi. Kek ve sütyenle ilgili paylaşımlar Aynur Aydın'a eğlenceli gelebilir ama gerçekten mizah anlayışımız gerçekten böyle mi, ben işin orasındayım.

Müziğinin önüne geçti...

Ünlüler, etkileşimle, alkışlarla yaşıyor. Ve Koronavirüs nedeniyle birçoğu 'saha'da olmadığı için, evlere kapandığı için bu etkileşimi arar halde. Onların yerinde biz olsak, biz de arayış içine girerdik. Aynur Aydın, evet, insanları şaşırtmayı çok sevdi. Ama kendi tabiriyle 'komik makinesi' durumu o kadar ön planda oldu ki şarkılarının önüne geçti. Aynur Aydın denilince akla sürekli kafa karıştıran sonra da "Mizah yaptım" diyen bir kadın geliyor benim aklıma artık. Ondan sütyen paylaşımı yerine 'Günah Sevap' gibi sağlam bir hit bekliyoruz mesela. Türkçe pop'un onun gibi cool şarkılar söyleyen kadın vokallere ihtiyacı varken, "Pop artık canlansın!" modunda birçok insan varken onun sosyal medya etkileşimlerine fazla Molatik olmasını üzücü buluyorum.

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr