Geri Dön
Bedük 'Gece Bir'le beklenen dönüşü yaptı mı?

Bedük 'Gece Bir'le beklenen dönüşü yaptı mı?

Bedük uzun bir zaman sonra yeni bir Türkçe şarkı ile karşımıza çıktı. İçinde "Jandarma gelmezse gitmiyorum" gibi slogan olacak bir söz barındıran 'Gece Bir', Bedük'ten beklediğimiz dönüş şarkısı mı peki?

Mayk Şişman
Mayk Şişman

'Automatik'ler, 'Electric Girl'ler...

Serhat Bedük ya da sahne ismiyle Bedük, her yaptığı işe kalitesini ortaya koyan önemli bir isim. 2000'li yılların ortasında çıkardığı ilk albümünden sonra sahne adı olarak Bedük'ü seçen ve özellikle 'Even Better', 'Dance Revolution' ve 'Go' albümleriyle 2000'li yılların sonuna damga vuran Bedük; 'Automatik', 'Better Than My Baby', 'Electric Girl' ve şahsi favorim 'Let Me Go' ile muazzam bir ivme yakalamıştı. 2013'te yayınlanan 'On' albümüyle dans sound'unu Türkçe şarkılarla çeşitlendiren Bedük özellikle 'Koyver Kendini' ile geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi başarmıştı. 2015'te çıkan 'Bi Dans Etsek' albümüne adını veren şarkı da keza Bedük'ün en çok beğeni toplayan işlerinden biriydi.

"Jandarma gelmezse gitmiyorum" sözü slogan olacak!

Bedük'ten epey uzun bir zamandır yeni bir Türkçe şarkısı beklentisindeydim. Sonunda Bedük bu pandemi zamanlarında sesimi duymuş. "Artık yeter" noktasına geldiğimiz bu pandemi dönemine bir dans hit'i sıkıştıran Bedük 'Gece Bir'le karşımıza çıktı bu kez. İçinde "Jandarma gelmezse gitmiyorum" gibi slogan olacak bir söz barındıran 'Gece Bir' muazzam bir geri dönüş şarkısı bana göre. Coşkulu, pozitif ve her şeyden önemlisi asosyal robotlara dönüştüğümüz bu dönemde tam da aradığımız sosyallik mesajını barındırıyor. Hangimiz şu anda gece 1'de maskesiz, mesafesiz en sevdiklerimizle dans etmeyi özlemedik ki?

Yurt dışı için gaza basmaya devam etmeli

Dans müziği özellikle İngiltere'de her geçen gün daha da çeşitli, renkli ve çekişmeli bir hale bürünmeye başladı. İngiliz Joel Corry, İskoç Calvin Harris, Alman Topic, Kosovalı Regard, yine Alman Jonasu, Kazak Imanbek gibi isimlerin ürettiği dans şarkıları önemli liste başarıları kazanmayı başardı. Bedük'ün de yurt dışına özel hazırladığı işler oldu son dönemde. Ama bizim gönlümüz onun daha çok 'stream' edilmesinden yana. Kazakistanlı Imanbek, İngiltere resmi single listesine son dönemde bir 'Goodbye' bıraktıysa neden Bedük de bunu başarmasın? Bedük Türkçe işlerle kalbimizi fethetsin, şahane bu. Ama artık yurt dışından bize sağlam bir liste başarısı da getirmeli Bedük, bu gözler artık bu liste başarısını görmek istiyor... Bedük gibi evrensel bir müzik yapan bir müzisyen bu başarıya imza atabilir rahatlıkla. Artık Tarkan'ın geçmişte yakaladığı liste başarısının üzerine çıkmamız gerekiyor. Dans müziği de bu kadar revaçtayken Bedük bence "Tam zamanı!" diyerek gaza basmaya devam etmeli...

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler