Geri Dön
Berdan Mardini Noel isyanında haklı mı?

Berdan Mardini Noel isyanında haklı mı?

Ünlü türkücü Berdan Mardini, sosyal medya hesabından çocuklarıyla birlikte Noel hazırlığı yaptığı anlara ilişkin fotoğrafları paylaşması üzerine gelen yorumlara tepki gösterdi. Peki Berdan Mardini Noel isyanında haklı mı? Gelin Molatik olalım...

Kurabiye Canavarı
Kurabiye Canavarı

Çocuklarıyla birlikte Noel hazırlığı...

Ünlü türkücü Berdan Mardini, sosyal medya hesabından çocuklarıyla birlikte Noel hazırlığı yaptığı anlara ilişkin fotoğrafları paylaştı ve bu paylaşımın altına yapılan yorumlara kızan Mardini de bu yorumlara tepki gösterdi.

'İslam dini hoşgörü dinidir'

Sosyal medya hesabını aktif bir şekilde kullanan ünlü türkücü, çocuklarıyla Noel hazırlığı yaparken ki fotoğrafları paylaştı. Ancak paylaşım yaptığı fotoğrafın altına "Noel onların, Hristiyanların bayramını mı kutluyorsun" şeklinde yorumlar yapıldı. Bunun üzerine Berdan Mardini’nin tepkisi de sert oldu. Mardini, şu şekilde tepki gösterdi:

"Benim gözümde Hristiyanı, Süryanisi, Ezidisi hepsi insan kardeşim. Öncelikle bunu bilin. Ayrıca yurtdışından ahkam kesenler dolar da kullanmayın o zaman. O da Hristiyan parası. Bırakın bu yobazlıkları"

Fakat Mardini’nin bu yorumuna da tepki geldi ve bunun üzerine bir kez daha paylaşım yaptı ünlü türkücü ve yaptığı paylaşımda "Ülkemizde istediği dini özgürce yaşayan insanlar var. Onlara da ayıp, saygısızlık değil mi? Onlar kutlayınca taşa mı tutacaksınız yobazlar? Bir kere İslam dini hoşgörü dinidir." dedi.

Saygı duymak ve empati kurmak zorundayız

Berdan Mardini ve takipçileri arasındaki tepkilerin haklı mı haksız mı olduğunu tartışmak istemiyorum. Çünkü önemli olan bu değil. En ufak bir etkinlikte insanların hemen saldırmaya hazır bir şekilde beklemeleri. Evet, belki sana göre yanlıştır fakat öbür kişiye göre doğru gelebilir. Sen sırf öyle düşünüyorsun diye herkes öyle davranmak zorunda değil. Saygı ve empati kurmak önemli. Zaten Berdan Mardini de buna dikkat çekmiş ve hoşgörünün önemini vurgulamış. Evet, tam da bu noktada Berdan Mardini, tepki vermekte haklı oluyor. Ama dediğim gibi bu haklılık bizim görmemiz gereken ilk şey değil. İlk önce saygı duymak ve empati kurmak zorundayız. Asıl önemli olan bu...

Benzer İçerikler