Geri Dön
Bir 'silgimiz' olsa daha kolay hata yapabilir miydik?

Bir 'silgimiz' olsa daha kolay hata yapabilir miydik?

Uzun bir çizgi üzerinde sürdürdüğümüz hayatımız zaman zaman iyilikler bazen de kötülüklerle karşılaşıyoruz. Bu macerada hatalar da yapabiliyoruz. Peki, bir silgimiz olsaydı daha kolay hata yapabilir miydik? Molatik olduğumuz konu yaşamımız ve ‘silgilerimiz’.

Selçuk Bulut
Selçuk Bulut

Okullarda bizlere öğretilen ilk şeylerden birisi yazı yazmak. Böylelikle kendimizi geliştirmek için adımları daha sağlam atabiliyoruz. Yazı yazarken ise bir elimizde kalem varken bir yanda da silgi bulunurdu. Yanlış ya da hatalı bir şey yazdığımızda silgi devreye girer olayı başa alırdı, yazıyı silerdi.

Haberin Devamı

Hayatımıza bir 'silgi' değmeli mi?

Yazım hatalarımızı silgi ile düzeltirken yaşamda böyle bir imkanımız olmadığı için daha temkinli yaşayabiliyoruz. Neden? Çünkü o anın bir daha geri gelmeyeceğini düşünüyoruz. Lakin insan hata yapma potansiyeli sayesinde insan oluyor. Bunu göze alabilenler başarı yolunda ilerliyorlar. Orhan Gencebay’ın söylediği gibi “Hatasız kul olmaz”

Ancak insan düşünmeden de edemiyor, hatalarımızı kapatabileceğimiz, aynı durumu tekrar yaşayabileceğimiz bir silgimiz olsa daha kolay hata yapabilir miydik? Sanırım evet. Çünkü insan pişmanlıklarını kapatmak için elinde ne varsa vermek ister. Örneğin, reddedileceğinizi bilerek bir kadınla konuşmak insanı oldukça sıkıntıya düşürebilen bir durum. Reddedildikten sonra bir ‘silgi’ vasıtasıyla o anları geri almak, hafızadan silmek isteyebilir. Belki iyi bir şey gibi görünebilir fakat tecrübe edinmeden hayata devam etmiş olacak insan bu sefer de.

Haberin Devamı

İyi ve kötü yanları olmakla birlikte ufak tefek meselelerde bir silgimiz olsa iyi olurdu aslında…

selcuk.bulut@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler