Geri Dön
Bugün 'Geleceğe Dönüş Günü'

Bugün 'Geleceğe Dönüş Günü'

Bugün günlerden 21 Ekim 2020... Yani Back to the Future filminin ikincisinde Marty Mcfly ve Doktor Brown'un geleceğe gittikleri tarih ve hepimizin bildiği gibi o tarih yıllardır 'Geleceğe Dönüş Günü' olarak kutlanıyor. Hadi gelin 'Geleceğe Dönüş Günü'ne Molatik olalım...

Kurabiye Canavarı
Kurabiye Canavarı

Bitmek bilmeyen bir macera...

'Geleceğe Dönüş' (Back to the Future) filmi akıl almaz konusuyla, Chuck Berry’in Johnny B Goode şarkısıyla, o muhteşem zaman makinesi Delorean otomobiliyle ve daha birçok sahnesiyle hepimizin içinde bitmek bilmeyen bir macera yaratmıştı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Geleceğe Dönüş konuşulmaya başlandı.

Geleceğe Dönüş serisinin ikinci filmine özetle değinecek olursak; Marty, 21 Ekim 2015 tarihine giderek daha doğmamış çocuğuna yardım etmek zorunda kalıyordu ve tabii ki işler yine karışıyor ve zamanın dokusuna zarar verilecek noktaya kadar geliniyordu. Zaten film, dünyanın normale dönmesi için yapılan olaylar etrafında şekilleniyordu.

21 Ekim 2015 günü, tüm dünyada kutlanmıştı

Geleceğe Dönüş serisinin ikinci filmindeki 21 Ekim 2015 gününü hepimiz yaşadık. Belki bir öğrencinin ders çalışmak zorunda olduğu gün, belki bir annenin yeni doğum yaptığı gün, bir erkeğin bir kadına evlenme teklifi ettiği ve kadının kabul edip çiftin mutlu bir geleceğe "Merhaba" dedikleri ya da kadının teklifi reddettiği ve erkeğin hiç unutmayacağı bir an olarak hatırlayacağı gün, belki birçoklarının hayatını akışında yaşamaya devam ettiği ama bu yazıyı okuyan her birimiz için bir şekliyle yaşanmış bir gün.

Hatta öyle ki, zaman makinasının ayarlandığı tarih olan 21 Ekim 2015 günü, tüm dünyada çeşitli etkinliklerle hatırlanmıştı. Ayrıca insanlar, filmle ilgili sosyal medyada çeşitli paylaşımlar yapmıştı. Filmin en çok merak uyandıran tarafı ise gerçek tarihle o gün öngörülen dünyanın ne kadar tahmin edilebilir oluşuydu. Ki bunu yaşayarak deneyimledik.

Kutlu olsun!

Kurgulanmış bir 2015 senesi ile gerçekteki hali arasında oldukça benzer yönler vardı. Giyilen spor ayakkabıların benzerliği, büyük ekran televizyonlar ve internetin kullanım biçimi, bir o kadar bizi şaşırtsa da uçan arabalara henüz binme imkânımız yok. Fakat günümüzde, zamanın bu kadar hızlı aktığını dikkate alırsak, 1989 yılında çekilen bir filmin bu kadar öngörüye sahip olması şaşırtmıyor değil.

Gelelim bugüne... Her yıl olduğu gibi bu yıl da çeşitli etkinlikler olacaktır diye düşünüyorum. Evet, pandemi sürecindeyiz fakat en azından efsane üçleme, evlerimizde yeniden izlenebilir ve üzerine konuşulabilir. ‘Geleceğe Dönüş ‘Günü’müz kutlu olsun efendim...

Benzer İçerikler