Geri Dön
The Ringo Jets: Cayır cayır rock

The Ringo Jets: Cayır cayır rock

Türkiye'nin 'gerçek' rock'n roll açlığını gideren grup The Ringo Jets yeni albümüyle karşımızda.

Burak Soyer
Burak Soyer

Türkiye’de rock müzik denince gerçek rock formunu yakalayan grup ve sanatçılara rastlamak pek mümkün olmuyor. ‘Alternatif’ müzik dinleyicisine hitap eden bu çalışmalar birbirinden çok da farklı olmayan şarkılarla ortaya çıkıyor. Ancak ‘sınır içi’ kalan müzikler icra eden gruplar da yok değil. The Ringo Jets de bunlardan biri.

Haberin Devamı

2011 yılında İstanbul’da kurulan The Ringo Jets, Tantana Records’tan çıkan son albümü ‘Open Sesame’ ile dinleyici karşısına çıktı. Primavera Sound, Transmusicales gibi büyük sahnelerde de yer alan grup kendi adlarını taşıyan 2014’teki ilk albümleriyle ortalığını inleteceklerinin ipuçlarını vermeye başlamıştı. Tarkan Mertoğlu (vokal, gitar, bas), Deniz Ağan (vokal, gitar, bas), Lale Kardeş’ten (vokal, davul) oluşan grup rock müziğinin köklerine sadık kalarak memleketin ihtiyacı olan rock’n roll tarzını dibine kadar uygulayarak türün meraklılarının ihtiyacını fazlasıyla karşılıyor.

Sert riff’ler, ucu açık melodiler ve cayır cayır bağıran vokallerle bir bütün oluşturan 10 şarkılık albüm sadece Türkiye’de değil, tüm dünyadaki oluşumlar sebebiyle sürekli geri dönülmek zorunda kalınan rock’n roll ve eksiksiz garage sound’unu ziyadesiyle ortaya koyuyor. Çizgisini bozmadan yoluna devam eden The Ringo Jets’in ‘Open Sesame’ albümü son zamanlardaki en dikkat çeken çalışmalardan biri.

Benzer İçerikler