Geri Dön
Daft Punk neden 28 yıl sonra dağıldı?

Daft Punk neden 28 yıl sonra dağıldı?

Gün geçmesin ki bir kötü haber daha almayalım. Dünyaca ünlü Fransız elektronik müzik ikilisi Daft Punk, 28 yıllık kariyerine son verdiği haberini aldık. Peki, hemen herkese “Nasıl ya?” dedirten Daft Punk grubu neden dağıldı? Acilen konuya Molatik oluyoruz…

Fazilet Şenol
Fazilet Şenol

Ayrılığa bir türlü sebep bulamadık

Yetkili birimlerden aldığımız haberlere göre; Daft Punk'ın halkla ilişkiler sorumlusu Kathryn Frazier'in Pitchfork'a yapmış olduğu açıklamada Daft Punk grubu ayrılma kararını aldığını öğrendik. Böylesine çarpıcı bir haberin, hiç beklenmeden, sessiz sedasız olması da hepimizi dumura uğrattı. “Neden, niçin, kimle, ne zaman?” diye sorular sorduğumuz, akıl sır erdiremediğimiz ayrılığın sebebine dair bir açıklama da yapılmadı. Öyle kendi kendimize kurduk, kurcaladık ama bu ayrılığa hiçbir şekilde akıl sır erdiremedik. “Zaten iki kişisiniz nereye ayrılıyorsunuz?” gibi seslerin yükseldiği bu ayrılık, bence gelmiş geçmiş en iyi grup ayrılığı örneğiydi.

‘Epilogue’ başlıklı 8 dakikalık videoyla duyurdular

Gayet sessiz sakin, klas bir şekilde, 2006 yapımı 'Electroma' filmlerinden alınan ‘Epilogue’ başlıklı 8 dakikalık bir videoyla duyurdu Guy-Manuel de Homem-Christo ve Thomas Bangalter ikilisi bu ayrılık haberini. Hatta o kadar klas ve seviyeli bir ayrılmaydı ki, grubu seven sevmeyen herkes videoyu izledikten sonra bir hüzne kapılmıştır. İnanın ‘Hepsi’ grubunun ayrılığı gibi çeşitli senaryolar da kuramıyoruz çünkü ne bir skandala, magazinsel hiçbir şeye ve kötü olan hiçbir lafza fırsat vermedi Daft Punk grubu. Bu sebeple hiçbir şekilde “Reklam yapıyorlardır” ya da “Yeni bir albüm çıkaracaklardır” vs. gibi konularda kafamızda “Acaba?” sorusu olmayacak. (Zaten Daft Punk buna da neden ihtiyaç duysun...)

Müzikle geçen 28 yıl…

Müzikle geçen rengarenk 28 yılda Daft Punk, 12 Grammy adaylığı, 6 ödül, 4 stüdyo albümü, 2 belgesel, bir film, 2 canlı albüm ve bir soundtrack'le hatırlanacak. Neden ayrıldılar bilmiyoruz ama artık hepimiz ‘Get Lucky’ şarkısını daha farklı bir şekilde dinleyecek, dinlerken daha farklı hissedeceğiz.

senolfazilet@hotmail.com

twitter.com/SenolFazilet

Benzer İçerikler