Geri Dön
Dünyada giderek yaygınlaşıyor: Öfke odaları

Dünyada giderek yaygınlaşıyor: Öfke odaları

Çok sinirlendiğiniz anlar oluyor mu? Herkesin vardır öyle zamanları. İşte dünyada giderek yaygınlaşan öfke odaları sinirinizi almak için var. Nedir öfke odalar? Molatik olduğumuz konu öfke odaları oldu bu defa.

Kurabiye Canavarı
Kurabiye Canavarı

Her şeyi parçalıyorlar

Dünyada giderek yaygınlaşan, beton duvarlarla çevrili öfke odalarında insanlar, tulumlarını giyerek ellerine birer metal cop veya tahta sopa alıyorlar. Ve kendilerine verilen yarım saat boyunca, şampanya şişelerini, bilgisayarları ve klavyeleri deli gibi parçalıyorlar

Gelen müşteriler, imha edilebilen bu nesneleri yıkmak için sabit bir ücret ödüyorlar. Bu işletmeler, fiziksel ve zihinsel arınma yaşamak isteyen herkese, kolay ve eğlenceli yoldan rahatlama fırsatı sunuyor

Bu muhteşem deneyimi yaşayan ve işlem sırasında soundtrack olarak Metallica’yı seçen 25 yaşındaki Evelyn Botto olayı şöyle tanımlıyor; “Enfes bir his! Toplumu veya şişeyi umursamıyorsun. Üstelik müzik de çok yardımcı oluyor.”

Müşterilerin çoğunluğu kadın

Bu deneyimi yaşamaya gelenlerin nedenleri, aile ve arkadaşlarla olan sorunlar ve iş stresi gibi evrensel şeyler aslında.

Araştırmalara göre, erkekler fiziksel aktiviteyle, kadınlarsa insan ilişkileriyle stres atmaya daha yatkın. Ama öfke odası yöneticileri öyle söylemiyor. Çünkü müşterilerinin çoğunluğu kadın

Bunun nedeninin de erkeklerin streslerini fiziksel aktiviteyle atmalarının ve agresif davranışlarının normal karşılanmasından, kadınlarınsa daha sakin olmak gibi bir sorumluluk hissetmelerinden kaynaklandığı düşünülüyor.

Herhangi bir uyarı yok

Öfke odalarının yararları tartışmalı olsa da bazı psikologlar bunu terapi kapsamında danışanlarına bile öneriyor

Öfke odalarında bir oturum genelde 20-30 dakika civarı sürüyor ama zamanınızın dolduğuna dair herhangi bir uyarı da gelmiyor. Yani aslında öfkenizi gidermek ve gevşemek için gerekli sürenin uzunluğu size kalmış.

Benzer İçerikler