Geri Dön
Dünyanın en eski mağara resmi yine Endonezya'dan

Dünyanın en eski mağara resmi yine Endonezya'dan

'Dünyanın en eski mağara resmi' unvanının sahibi değişmiş. Endonezya'da yapılan yeni bir keşifle, en az 45 bin yıl öncesine ait bir yaban domuzu çizimiyle karşılaşılmış. Tarihin kökenine inmek tam da bu keşifler nedeniyle aşırı heyecan verici değil mi?

Mayk Şişman
Mayk Şişman

'Dünyanın en...'lerini merak eden herkes!

Arkeolojiye olan ilgi 'Atiye' dizisiyle arttı biraz. İnsanlar arkeolojinin aslında ne kadar da özveri gerektiren bir meslek olduğunu hatırladılar. Elbette 'Atiye' dizisi sadece bir araç. Dönem dönem basına yansıyan bazı arkeolojik gelişmeler olsun, dizilerdeki 'keşif' sahneleri olsun bu damarımız her daim var. Son olarak ortaya çıkan bir gelişme de sadece arkeologları değil 'dünyanın en...'lerini merak eden herkesi heyecanlandırmış durumda.

Yabancıya gitmemiş bu rekor

Science Advances dergisinde yayımlanan bilgilere göre 'dünyanın en eski mağara resmi' unvanı değişmiş. Daha önce bu unvanın sahibi Endonezya'daki Sulawesi Adası'nda bulunan vahşi hayvan çizimleriymiş. Ancak yeni bir keşifle beraber bu unvan el değiştirmiş. Tabii yabancıya gitmemiş. Yine Endonezya'dan çıkmış. Endonezya'daki bir domuz çizimi bundan böyle 'dünyanın en eski mağara resmi' olmuş.

Dile kolay, tam 45 bin yıl öncesi!

136'ya 54 santimetre boyutundaki bu domuz resmi, arkeologları heyecanlandırmış. Tabii sadece onlar değil hepimizi heyecanlandıran bir gelişme bu. Arkeologlara göre en az 45 bin yıl öncesine ait bir resimmiş bu. Düşünebiliyor musunuz, tam 45 bin yıl öncesinden bahsediyoruz! Resim hayatımızda 45 bin yıldır var aslında. Tarihin kökenine inmek işte tam da bu yüzden aşırı heyecan verici değil de nedir...

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler