Geri Dön
Elon Musk maymuna Neuralink mi taktı?

Elon Musk maymuna Neuralink mi taktı?

Teknolojinin geldiği son nokta her geçen gün daha da ilerliyor. Bu teknolojilerden birisi de Elon Musk'ın Neuralink projesi malum. Son gelen bilgiler ise doğru ise hepimizi çok farklı bir gelecek bekliyor. Bu defa Molatik olduğumuz mesele Elon Musk’ın Neuralink’i ve maymunlara çip takılması.

Selçuk Bulut
Selçuk Bulut

Neuralink nedir?

Uzun süredir üzerinde çalışmalar yaptığı Neuralink’i geçtiğimiz yıl tanıtmıştı Elon Musk. Kısaca Neuralink’i anlatalım, 2016 yılında Musk tarafından kurulan San Francisco merkezli Neuralink; Alzheimer, demans ve omurilik yaralanmaları gibi nörolojik rahatsızlıkları iyileştirmeye ve insanlığı 'yapay zeka ile uyumlu hale getirmeye' yardımcı olmak için beyin implantları teknolojilerine verilen isim.

Geçen yılda bir domuz üzerinde bu teknolojiyi denemiş, bizlerle paylaşmıştı. O günlerde de insanlara oldukça ilginç gelmişti.

Şimdi de maymunda denedi

Projeye dair yeni bir video yayınlandı. Bir maymuna Neuralink’in takıldığı, joystick ile oyun oynadığı ve ödül olarak da muzlu sütün verildiği 3 dakikalık video bizleri oldukça şaşırttı. Çünkü maymun üzerinde yapılan deneyler bize yakında bunların insan hayatına girebileceğini de gösteriyor.

Konuya dair tweet atan Elon Musk "İlk Neuralink ürünü, felçli bir kişinin akıllı telefonu, baş parmak kullanan birine göre daha hızlı kullanmasını sağlayacak. Daha sonraki sürümler, beyindeki Neuralink’lerden vücut motor/duyusal nöron kümelerindeki Neuralink’lere sinyalleri aktarabilecek ve böylece, örneğin belden aşağısı felç olanların tekrar yürümesini sağlayacak" sözleriyle bizleri bilgilendirdi.

Son zamanların büyük goygoyu olan "Çip takacaklar" muhabbeti de git gide gerçek olma yolunda ilerliyor. İyi bir amaç için kullanılacaksa, hastaları tedavi edecekse buna karşı çıkmaz tabii ki absürt olur. Lakin insanoğlu bu, iyi bir şeyi her daim kendi çıkarına kullanmak ister. Bakalım gelecekte neler olacak…

selcuk.bulut@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler