Geri Dön
Erkekler neden topuklu ayakkabıya karşı koyamıyor?

Erkekler neden topuklu ayakkabıya karşı koyamıyor?

Kadın erkek ilişkilerinin bir parçası da giyim kuşamdır. İki taraf da birbirini etkilemek için çeşitli şekillerde kıyafetler giyiyor, tercihlerini zaman zaman onlara göre belirliyorlar. Bu kıyafetlerden birisi de topuklu ayakkabı. Peki, topuklu ayakkabı erkekleri neden etkiliyor? Molatik olduğumuz konu topuklu ayakkabının erkekler üzerindeki etkisi oldu.

Selçuk Bulut
Selçuk Bulut

Tarihin uzun devirlerinden beri kadınlar ve erkekler birbirlerini etkilemeye çalıştılar, çalışıyorlar, çalışacaklar. Haliyle giyim kuşam da bu etkileme sürecinde önemli bir yere sahip. Zaman içerisinde değişen giyim tarzları günümüzde de etkisini sürdürüyor.

Haberin Devamı

Sadece etkilemek için değil şık olmak için de insanlar giyim kuşamlarına dikkat ediyorlar. Lakin şık olmaya çalışırken de ister istemez karşı cinsi etkileyebiliyorlar. Bu etkiyi yaratan unsurlardan birisi de topuklu ayakkabı.

Erkekler neden topuklu ayakkabıdan etkilenir?

Birçok erkeğin reddedemeyeceği bir durumdur, topuklu ayakkabı giyen kadının çekici bulmak. Hatta erkekleri geçtim kadınlar da aralarında bu duruma karşı tepkisiz kalmadıklarını söylemektedirler. Eee bizlerin dikkatini çeken bu durum bilim insanlarının da dikkatinden kaçmamış haliyle. Onlar da “Neden erkekler topuklu ayakkabıya karşı koyamıyor?” sorusunun üzerine durmuşlar.

Araştırma sonuçlarına bakıldığında erkeklerin kadınları bu haldeyken daha çekici bulmalarının sebebi topuklu ayakkabının fizyoloji üzerinde yaptığı etkiden kaynaklanıyor. Topuklu ayakkabı giyen kadınlar düz ayakkabı giyenlere nazaran daha kıvrımlı hatlara sahip oluyorlar. Ayakkabının kadın belini arkaya doğru itmesi, göğüsleri daha dışarı çıkarması, yürürken sergilenen tavır topuklu giyen kadınları daha ön plana çıkarıyor. Daha özgüvenli bir bireyi karşımızda görmemize sebep oluyor.

Haberin Devamı

Ayrıca topuklu ayakkabının çıkardığı ses bazı deneklerde daha da etkili olduğunu gösteriyor. Haliyle erkekleri etkileyen bir unsura dönüşüyor topuklular.

Deney sonunda erkeklere yapılan testlerde de bu çalışmaya hak veren sonuçlar ortaya çıkmış. Topuklu ayakkabı giyen kadınlar diğer ayakkabıları giyen kadınlara göre daha fazla akıllarda yer etmiş.

selcuk.bulut@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler