Geri Dön
Esra Kaya'nın 'Mavi'si nasıl olmuş?

Esra Kaya'nın 'Mavi'si nasıl olmuş?

Yeni bir müzisyenimiz daha oldu; Esra Kaya. İlk teklisi 'Mavi’yi yayınlayan Esra Kaya biz dinleyenleri nasıl etkileyecek? Bu defa da Esra Kaya ve 'Mavi’ye Molatik olduk.

Selçuk Bulut
Selçuk Bulut

Dijital platformlar bizleri yepyeni isimlerle hızlıca tanıştırmaya devam ediyor. Haliyle bize de dinlemek düşüyor. Onlardan birisi de Esra Kaya. Türk jazzına yeni bir soluk getiriyor Esra Kaya. Aslında yıllardır aramızdaymış. 2008’den beri jazz müziğinin içinde. Birçok jazz mekanında da sahneye çıktı, jazz severlerle buluştu. Kendini hazır hissettiğinde ise ilk teklisini yayınladı.

Haberin Devamı

'Mavi' ile her şeyi anlatmış

Parçanın girişi oldukça sıcak geldi bana. Sanki yaz günü bir verandada bestelenmiş bir havası var ancak sözleri başladığında asıl gerçekle bizi karşı karşıya bırakıyor.

Herhangi bir kadının hikayesini bize sunuyor 'Mavi'. Esra Kaya parçayı yaparken “Kadının ve erkeğin beslemesi ile yaşayan ve aslında canlı bir organizma olan ilişkiler gün geliyor bizi yan yanayken yalnızlaştırabiliyor. Hatta bazen ne güzel başlamıştık diyen kadınlarımız zamanla psikolojik şiddete maruz kalabiliyorlar.” Aslında gerçekleri yüzümüze çarpıyor. 'Mavi' biraz umut, biraz hayat, biraz da sevgi barındırıyor.

Gücünü sevgiden alan ancak yaşadıkları sonucu sevgisini yitiren bir şarkı 'Mavi'. Ancak içinde yine de bir umut var. Birileri bir yerlerde Mavi’yi tekrar hayata döndürebilir sanki. Tıpkı deniz gibi, gökyüzü gibi… Esra Kaya'nın Mavi'si de oldukça güzel olmuş, duyguları anlatmış bizlere.

Haberin Devamı

Sadece jazz değil

Sadece jazz ezgileri değil rock, indie ve reggea ögeleri de içeriyor. Belki de baştaki sıcaklığı raggeaden geliyordur. Bob Marley Faruk’un dediği gibi;

- Çok güzel müzik yapıyordum… Raggea…

selcuk.bulut@milliyet.com.tr

Instagram: Selçuk Bulut

Benzer İçerikler