Geri Dön
Felaket üzerinden prim yapılabilir mi?

Felaket üzerinden prim yapılabilir mi?

Zor bir dönem yaşıyoruz. Hastalıktı, yangındı derken canımız ciddi manada sıkıldı. Bu kadar şeyle mücadele ederken bir de bu durumdan nemalanmaya çalışanlarla mücadele ediyoruz. Molatik olduğumuz mesele bu defa felaket üzerinden prim yapanlar…

Selçuk Bulut
Selçuk Bulut

Yaşanan felaketlerde en büyük yardımcılarımızdan birisi de sosyal medya. İnsanlar seslerini sosyal medya mecraları ile daha kolay duyurabiliyorlar. Elimizden hiçbir şey gelmese de bir ilanı, bir sesi duyurarak yardım edebiliyoruz. Mamafih bu durumu kendi lehine kullanmak isteyenler de var.

Haberin Devamı

'Oooooh gelsin takipçiler'

Dediğim gibi bu durumdan faydalanmak isteyenler de var. Sosyal medya mecralarında çokça ‘takipçiye’ sahip kişiler bu durumdan nemalanmak istiyor. Yaşanan felaketten çok takipçi kazanmak umuduyla davranan kişiler mevcut. Felaket yaşanan yere gidip, sözde ‘duyarlı’ bir video çekip, kendi reklamını yapıyorlar. İnsanlar orada canhıraş şekilde mücadele ederken bu tipler de çıkıp takipçi kasıyorlar.

Kasılan bu ‘duyar’ sonrası da neyi takip ettiğini bilmeyenler ‘Helal olsun’ diyebiliyor. Halbuki hiçbir şey yapmadı ki. Ne bir kova su tuttu ne bir yardım da bulundu… Sadece mekana gidip şovunu yaptı. Bir de yaptıklarını film gibi insanlara göstermeye çalışıyorlar.

Ne yapmak gerekiyor?

Haberin Devamı

Öncelikle böyle kişileri takip etmemek gerekiyor. Onlara verilecek en büyük ders takip etmemek, ediyorsak da takipten çıkmak. Amaçları sadece sizin duygularınızı sömürmek, bu sömürü üzerinden de para kazanmak. Bir nevi bu kişilere ‘sponsor’ oluyorsunuz. Yaşadığımız bu acıları kendi çıkarları için kullanıyorlar…

Kimse hatasız, günahsız değildir. Takip ettiğiniz kişilerin de insan olduğunu unutmadan, hayranlık duymak yerine hatalarının olabileceğini düşünerek takip edin.

Felaketleri kendi lehine, takipçi sayısını arttırmak isteyen bu tiplerin azalması dileğiyle…

selcuk.bulut@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler