Geri Dön
Ghostlamak nedir? Ghost kime denir?

Ghostlamak nedir? Ghost kime denir?

İnternetin, oyun dünyasının dilimize soktuğu birçok kelime var. O kelimelerden birisi de ghostlamak. Yayınlarda, videolarda sıkça söylenen ghostlamak kelimesine bu defa Molatik olduk. Ghostlamak nedir? Ghost kime denir?

Kurabiye Canavarı
Kurabiye Canavarı

Ghostlamak nedir?

Teknolojinin, sosyal medyanın gelişmesiyle oyun dünyası da daha yaygın bi hale geldi. Eskiden herkes bireysel oyunlar oynarken artık dünya çapında oyuncular ve onları takip eden bir takipçi kitlesi mevcut. Haliyle büyük bir sektör haline geldi oyun dünyası. Hatta ülkeler e-sporu da spor kategorisinden kabul etmeye başladılar. Ancak özellik büyük oyuncuların yaşadığı bir sorun var; Ghostlanmak. Yayınlarda sıklıkla duyduğumuz kelimenin ne olduğunuzu bilmeyenler olabiliyor.

Yayıncıların Twitch ya da farklı bir platform üzerinden yayınlarını takip ederek aynı oyuna girip, oyun içerisinde yayıncıların oyunlarına müdahale edenlere 'ghost', yaptıkları bu işe de 'ghostlamak' deniyor. Yayıncıların en büyük kabusları arasında yer alan bu kişiler yayınları takip edip yayıncılarla aynı oyuna girmeye çalışıyorlar. Ünlü yayıncıların birçok defa başına gelen bu olaylar sırasında işler bazen umulduğu gibi gitmeye biliyor. Çünkü bu kişiler haksız rekabet sağlayıp yayıncıların oyununu etkiliyorlar.

Yaptırımlar geliyor mu?

Yayınları ve oyunları olumsuz etkileyen bu duruma karşı birçok oyun platformu ghost’lara karşı harekete geçti. Oyunları ghostlayanlara karşı yayıncıları korumak isteyen platformlar, ghostlayaları süresiz banlamaya başladı. Böylece oyunu ghostlarken daha bu riskle karşılaşacaklar.

Benzer İçerikler