Geri Dön
Gökhan Türkmen 'Deli' şarkısıyla 2020 yazına iz bıraktı

Gökhan Türkmen 'Deli' şarkısıyla 2020 yazına iz bıraktı

Gökhan Türkmen, Türkçe pop'un yüz güldüren isimlerinden biri. Kaliteden ödün vermeyen, kendini aşma hedefinde olan Gökhan Türkmen son olarak 'Deli'yi paylaştı bizlerle. Peki Gökhan Türkmen'in 'Deli' şarkısı tutar mı?

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Kaliteden ödün vermiyor

Bir şarkının 'tutma' ihtimalinden bahsediyorsak mutlaka 'radyo dostu' olması gerekiyor, öncelikle bunu kabul etmemiz lazım. Yani bu ne demek? İlk dinlemede "Bu ne?" dedirtmesi gerekiyor. Birkaç kez daha dinleme isteği yaratması lazım. Ve daha da önemlisi bolca dinlenmeye rağmen sıkmaması, uzun ömürlü yani radyo dostu olması gerekiyor. Örnek isteyenler için Gökhan Türkmen diyelim. Gökhan Türkmen'in şarkıları çoğunlukla çarpıcı, keyifli ve uzun ömürlü oluyor. Hiçbir zaman kaliteden ödün vermiyor Türkmen.

Stiline hayran olmamak elde değil

Son olarak 'Deli' şarkısıyla karşımızda popçu. Sözü ve müziği Gökhan Türkmen ve Mert Carim imzalı şarkının düzenlemesi Genco Arı'ya ait. Müthiş eğlenceli ve renkli klibiyse Murat Joker tarafından çekilmiş. Klip, 'Deli'nin eğlencesine daha da eğlence katmış ve şarkıya çok yakışmış. Klibi izleyip de Gökhan Türkmen'in tırnaklarıyla kazıyarak oluşturduğu 'Gökhan Türkmen stili'ne hayran olmamak elde değil.

Umutlu ve güçlü

Önceki Gökhan Türkmen hit'lerine göre bir tık daha mütevazı kaçan 'Deli' ilk dinlemede dinleyiciyi yakalamayı başarıyor. Ancak tam tadına varmak için birkaç kez daha dinlemeniz şart. Yani ilk dinlemede biraz dezavantajlı. Fakat birkaç şans verdiğinizde bir cevherle karşılaşıyorsunuz. Çünkü şarkı, dinlendikçe çok daha güzelleşiyor. Ağustos sıcağında güzel hislere gebe bir ruh halinin fon müziği gibi şarkı 'Deli'. Umutlu ve güçlü. Radyoların çokça beğeneceğini düşündüğüm, epey radyo dostu 'Deli'nin en büyük gücü yürüyüş ve nakaratında. Gökhan Türkmen, kaliteden ödün vermeden yoluna devam ettiği için, Türkçe pop'a her daim kaliteli işler kazandırdığı için kocaman bir alkışı hak ediyor.

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler