Geri Dön
Hande Yener'in 'Carpe Diem'inin yıldızı hangi şarkı?

Hande Yener'in 'Carpe Diem'inin yıldızı hangi şarkı?

Hande Yener, epey uzun bir zamandır merakla beklenen 'Carpe Diem' albümünü sonunda yayınladı. Müzik kariyerinin 20'nci yılını 'Carpe Diem'le kutlayan Yener'in yeni albümü beklentileri karşıladı mı peki?

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Sonunda 'Carpe Diem'e kavuştuk

İlk albümünü 2000 yılında yayınlayan Hande Yener, 2020'yi şölen havasıyla kutlamaya hazırlanıyordu geçen yıl. Müjdeyi vermişti. Derken araya Corona girdi ve Yener'in festival gibi yıl olmasını dilediği 2020 hepimizin kabusu oldu. Yener ne yaptı? 'Pencere' gibi müzik kariyerinin en farklı işlerinden birini yayınladı. Pandeminin bünyemizde yarattığı korkuyu, kaygıyı dile getirdi. Yaz aylarında ise özellikle radyoların gözdesi olan 'Bela' ile 'Carpe Diem' öncesi ikinci sürprizi patlattı. Ve sıra sonunda 'Carpe Diem'e geldi.

'Kaç'a dikkat!

Geçtiğimiz günlerde yayınlanan 'Carpe Diem' albümü 'Pencere' ya da 'Bela'yı içermiyor. 10 adeta temiz pop şarkısıyla karşı karşıyayız. Albümle aynı ismi taşıyan 'Carpe Diem' bir Berksan şarkısı. Aytekin Yalçın yönetmenliğinde çekilen havalı klibiyle beğeni kazınan 'Carpe Diem' aynı zamanda albümün ilk dinlemede en dikkat çeken şarkısı. 'Aşk Sandım' ve 'Bulut' gibi şarkılardaki başarılı 80'ler tınıları, retro havaları dikkat çekiyor. Fikri Karayel imzalı, Deeperise'ın elinden çıkan 'Aşk Elinde' cool bir dans şarkısı olurken 'Senden Çok' da ilk dinlemede akılda kalan bir pop şarkısı olmayı başarıyor. Albümün en büyük gizli hit'i ise kesinlikle 'Kaç'... Albümün 9'uncu sırasında yer alan 'Kaç', Hande Yener'in müzik kariyerinde denediği tüm tarzların birleşimi, tümevarımı oluyor. Mutlaka öne çıkması gereken şarkılardan biri 'Kaç'. Devrim Karaoğlu ve Mete Özgencil de 'Boşuna' ile albüme cool'luk katıyor.

Altyapılar canavar gibi

'Carpe Diem'in en büyük başarısı ise elbette altyapıları. Bu noktada Misha Michael Mehdikhan'ı tebrik etmek gerekiyor. Şarkıların aranjeleri canavar gibi. Albümün sound'u Hande Yener'in 'Apayrı' dönemini hatırlatıyor. Albümün tek dezavantajı ilk dinlemede standart Türkçe pop dinleyicilerine bir tık Fransız kaçması... Bir 'Bela' yok bu albümde, ki olmalıydı. 'Bela' ya da 'Pencere', Carpe Diem'den neden ayrı tutuldu, bunu anlamak güç. Konsept dışı bulunmuş belli ki ama bence 'Apayrı'daki 'Aşkın Ateşi'deki 'yakalayıcılık' formülü 'Carpe Diem'in ilk bölümünde de 'Bela' ya da ona benzer bir şarkıyla uygulanabilirdi. Albümle aynı adı taşıyan şarkı, 'Aşkın Ateşi' kadar 'zıpır' değil çünkü... İkincisinin de geleceği müjdelenen 'Carpe Diem'in ilk bölümü Türkçe pop'a cool'luk katmayı başarıyor. 2020'nin en dikkat çeken pop işlerinden biri bu albüm. Hande Yener'in son 10 yıldaki en kaliteli işi olan 'Carpe Diem', Yener'in neden Türkçe pop'ta 'Devler Ligi'nde olduğunun/kaldığının en somut kanıtlarından biri. Yener, müziğini diri tutarak kendine yakışanı bir kez daha ortaya koymayı başarıyor.

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler