Geri Dön
İlişkilerin belalısı: Trip atmak

İlişkilerin belalısı: Trip atmak

İnsan sosyal bir varlık ve diğer insanlarla ilişkiye geçmeden hayatını idame ettiremiyor. Aşk, sevgi, arkadaşlık, dostluk gibi kavramlara sahip bir canlıdır insan. Ancak bu ilişkileri mahveden bir olgu var, adı trip atmak. İlişkileri baltalayan bu duruma Molatik olduk. İlişkilerin belalısı trip atmayla ile haşır neşir olmaya çalıştık.

Selçuk Bulut
Selçuk Bulut

Kadın olsun erkek olsun her daim birileriyle ilişki içinde olmak mecburiyetindeyiz. Ne kadar reddedersek edelim en az bir kişiyle de olsa iletişim haline geçiyoruz. Sonuçta sosyal varlık olmanın bir getirisi bu. Haliyle sağlıklı ve sağlıksız ilişkiler de hayatımızın bir parçası oluyor. Dertleşmek, konuşmak isterken türlü sıkıntılara gark olabiliyoruz. İşte onlardan sadece birisi trip.

Haberin Devamı

Trip atmak nedir?

Öncelikle trip atmaya dair bilgileri sizlere aktarmak istiyorum. Trip atmak nedir? Trip atmak şudur; Karşınızdaki kişiyle konuşup, tartışıp anlaşmak yerine kendi dilediğini yaptırmak için takınılan tavırdır. Ancak bu durumda sorun çözülmekten çok daha da büyümekte, sorunlar yumağı şeklinde tekrar tekrar ortaya çıkmaktadır.

Temeli özgüven eksikliği

Trip atmayı kısaca anlattığımıza göre detaylara inebiliriz. İlişkiler sırasında sık yapılan hatalardan birisidir trip atmak. İlişkileri tıkayan bir noktadır. Kadın ya da erkek, trip atan taraf her daim ilişkiyi sıkıntıya sürükleyen taraf olmuştur. Çünkü ortaya çıkan sıkıntıları çözmek yerine kendi dediğini yaptırmaya çalışır trip atan taraf. Bu da tek kişinin yaşadığı, tek kişiye odaklı bir ilişki biçimine döner. Haklı haksız birbirine karışır, ‘ezilen’ taraf ilişkiyi devam ettirmek için kendinden ödün verir.

Haberin Devamı

Bana göre trip atan kişinin büyük bir özgüven eksiliği mevcuttur. “Neden?” diyecek olursanız, gözlemlerimden çıkan sonuç, bu kişilerin haklı oldukları zaman sonuna kadar bu durumu istismar ettikleri, haksız oldukları zaman ise haksızlıklarını konuşup, kabul etmek yerine, trip atarak üste çıktıklarıdır. Özgüvenleri olmadığından mütevellit kendi hatalarını da kabul etmek onlara zor gelebiliyor. Çünkü kendilerinin yaptığı gibi karşı tarafın da bu durumu kafalarına ‘kakabileceğini’ düşünüyorlar.

Trip atan kişiye karşı ne yapmalı?

Peki, trip atan bir bireyle karşı karşıyasınız, ne yapmanız gerekiyor? Cevabı oldukça basit, kaçın. Cidden ilk fırsatta kaçın. Çünkü o ilişki tek kişilik yaşanır, bütün yük sizin sırtınızda olur. Her zorluğun altından kalkmanız beklenir ancak trip atan taraf serçe parmağını taşın altına sokmaz. Devamında da suçlu siz olursunuz. Aman diyeyim, böylelerine prim vermekten kaçının.

Naz ayrı trip ayrı…

selcuk.bulut@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler

Sıradaki Haber
Sıradaki Haber
Sıradaki Haber