Geri Dön
Kadın-erkek ilişkilerinde yaş farkı önemli mi?

Kadın-erkek ilişkilerinde yaş farkı önemli mi?

Kadın-erkek ilişkilerinde yaş farkı kaç olmalıdır? İlişkilerde yaş farkı denildiği zaman aklımıza ilk gelen yaşlı erkek, genç kadın oluyor. Bunun tam tersi olduğu durumlarda var tabii. Ancak en çok karşılaştığımız yaşça büyük erkek ve genç bir kadın versiyonu...

İrem Funda Çakmak
İrem Funda Çakmak

Kadın ve erkek ilişkilerindeki yaş farkı konusu, Selçuk Yöntem tarafından yapılan bir açıklamayla tekrar gündeme geldi. Bir döneme damgasını vuran Aşkı-ı Memnu dizisinin unutulmaz karakteri Adnan Ziyagil’e hayat veren sanatçı ,ilişkilerde yaş farkının önemli olmadığını söylüyor.

Haberin Devamı

Peki gerçek hayatta da böyle mi?

İlişkilerde yaş farkı denildiği zaman aklımıza ilk gelen yaşlı erkek, genç kadın oluyor. Bunun tam tersi olduğu durumlar da var tabii. Ancak en çok karşılaştığımız yaşça büyük erkek ve genç bir kadın versiyonu...

Dürüst olalım; kadının genç, erkeğin yaşlı olduğu ilişkilerde ilk aklımıza gelen maddi çıkar konusu. Özellikle yaş farkının 20 ve üzeri olduğu ilişkilerde erkek genelde para ve kariyer sahibidir ve 20’li yaşlardaki kadının hırsları ve hayalleri vardır. Kadın genç ve güzeldir, erkek ise zengin! Bu ilişkiye ister 'kısa yol' diyelim, ister 'mantık ilişkisi' diyelim. Erkek genç bir kadın tarafından beğenilme egosunu yaşarken, kadın hayat standardını yükseltmiş olur. Zevkler, tercihler farklı olsa da, hatta çatışsa da; hırslar, hayaller ve genç kalma duygusu ön plandadır. Hayat bir süre böyle devam edebilir. Sonra ne mi olur? Kadın zaten genç ve güzel, erkek ise zengin! Unuttunuz mu?

Haberin Devamı

Kadın-erkek ilişkilerinde yaş farkı önemli mi

İlişkilerinde kendini güvende hissetmek isteyenler de var tabii. Erkeğin hayat tecrübesi, olgunluğu; kadına kendini iyi hissettirir. Böyle ilişkilerde genç kadın, erkeğin zaten kurulmuş olan hayat düzenine dahil olur. Randevular, programlar, seyahatler daha çok erkeğin yaşam tarzına ve zevklerine göre seçilir. Şikayet yok, genç olabilirsin ama senden daha tecrübeli olan bir hayata dahil oldun!

Erkekler neden genç kadınları tercih eder?

Güzellik ön planda olmakla birlikte; 40’lı yaşlara göre daha genç olan kadınların omuzlarında yaşanmışlık daha az olur. Hayat daha az yıpratmıştır. Dünyaya bakışı daha ışıklıdır. Hayatının başındadır, acemi planları vardır. 40’lı yaşlardaki kadınlar ise düzenini kurmuştur ve yaşamına ortak olacak ilişkiler arar. Bir erkeğin hayatına dahil olma zamanı geçmiştir. Onun için ilişki, müşterektir.

Aslında tarihte de olan bir konu, yaş farkı olan ilişkiler. Eşi savaştan dönmeyen kadın, yaş farkına bakılmaksızın aile büyüklerinin karar verdiği bir kişiyle evlendirilmiyor muydu? Şimdi sadece şartlar farklı...

Tercihler kişiye göre değişir. Doğruluğunu ya da yanlışlığını ise zaman gösterir. Önemli olan, kendini iyi hissettiren birlikte olmak. Bütün bu yaşananlar aslında yalnız kalmama isteğinden kaynaklanıyor. Kendin için doğru olanı, seni mutlu edecek olanı bulma arzusundan... Neticede herkes mutlu olmak ister. Genç kadın, yaşlı erkek fark etmez.

Benzer İçerikler

Sıradaki Haber
Sıradaki Haber
Sıradaki Haber