Geri Dön
Kahve ilk olarak nerede ve nasıl ortaya çıktı?

Kahve ilk olarak nerede ve nasıl ortaya çıktı?

Kahve içmeyen, sevmeyen çok az kişi vardır. Türk kahvesi, filtre kahve, espresso gibi birçok kahve çeşidini gün içerisinde tüketiyoruz. Ancak bu içeceğin üzerine düşünen çok az kişi vardır. Peki, hiç aklınıza geldi mi, ilk kahve ne zaman içildi? Hadi kahvenin tarihine Molatik olalım. Bakalım ilk kahve çekirdeğini suya katıp içen kişi kimmiş…

Selçuk Bulut
Selçuk Bulut

Kahve günlük hayatımızın bir parçası haline geldi. Evde, işte ofiste, arkadaş buluşmalarında tercih ettiğimiz bir içecek. O kadar bizden oldu ki atasözümüz bile var "Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı var." İçerken çok fazla düşünmeyiz kahve hakkında. İçer geçeriz. Peki, tarihini hiç merak ettiniz mi kahvenin? Mesela ilk kahve çekirdeğini kim keşfetti? Kahve çekirdeğini suya katıp içmeyi kim buldu?

Haberin Devamı

Keçiler yiyince fark etti

3. yüzyıla kadar gidiyoruz zaman makinesinde. Etiyopya yöresinde Kaldi adında bir keçi çobanı, keçilerinin bir meyveyi yiyip çocuklar gibi çok enerjik davrandığını fark etti. Uyarıcı bir özelliği olan kahve çekirdekleri böylelikle keşfedildi. Çoban bu meyveyi bir keşişe anlatıyor. Keşiş de ilk defa çekirdeği alıyor ve öğütüp sıcak su ile karıştırıyor. Böylece ilk kahveyi içmiş oluyorlar.

İçtikten sonra keçilerde olduğu gibi daha enerjik ve uyanık hisseden keşiş, kahveyi alıp manastıra götürüyor. Manastır vasıtasıyla yayılmaya başlıyor.

selcuk.bulut@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler