Geri Dön
Måneskin 'Mammamia' ile 'I Wanna Be Your Slave'i geçer mi?

Måneskin 'Mammamia' ile 'I Wanna Be Your Slave'i geçer mi?

2021 yılında hem Sanremo'yu hem de Eurovision'u kazanan İtalyan rock grubu Måneskin yoluna 'Mammamia' şarkısıyla devam ediyor. Peki Måneskin'in 'Mammamia'sı grubun bugüne kadar yayınladıkları en büyük hit'lerinden 'I Wanna Be Your Slave'i geçebilir mi?

Mayk Şişman
Mayk Şişman

2021 Måneskin'in yılı oldu

2021 İtalya'nın ve özellikle de Måneskin'in yılı olmaya devam ediyor. Önce 'Zitti e buoni' şarkılarıyla ülkeleri İtalya'da Sanremo Müzik Festivali'ni, hemen ardından da aynı şarkılarıyla Hollanda'da düzenlenen 2021 Eurovision Şarkı Yarışması'nı kazandılar. Haliyle başta dijital müzik platformları olmak üzere yer gök Måneskin'le inlemeye başladı. Grubu 'trend' haline getiren şarkılar ise yıllar önce cover'ladıkları 'Beggin' şarkısı ve 'Teatro d'ira: Vol. I' albümlerinin İngilizce hit'i 'I Wanna Be Your Slave'di. Gerek 'Beggin' gerekse 'I Wanna Be Your Slave' olağanüstü bir liste başarısı sergilediler. Örneğin 'I Wanna Be Your Slave' İngiltere'de 5, 'Beggin' ise yine İngiltere'de 6 numaraya kadar yükseldi.

'Mammamia' adeta 'I Wanna Be Your Slave'in kuzeni tadında

Grubun yoluna İngilizce bir şarkıyla devam edeceği kesin gibiydi. İngilizce şarkı beklentisini karşılayan yeni Måneskin single'ının adı ise 'Mammamia'. Hard rock'ın modernize hali tadındaki 'Mammamia' tıpkı 'I Wanna Be Your Slave' gibi aynı zamanda bir 'dans' şarkısı. Şarkıdaki yüksek tempo daha ilk saniyeden itibaren sizi harekete geçiriyor. Şarkı form olarak 'I Wanna Be Your Slave'in kuzeni tadında. Ancak şarkının 'I Wanna Be Your Slave' kadar büyük bir hit olmaktan da uzak olduğu ortada. Yani 'Mammamia' grubun başarısına başarı eklemesi zor olan, daha çok mevcut başarıyı devam ettirmeye yönelik 'garanti' bir iş. Bu şarkıdan bir 'Beggin' ya da 'I Wanna Be Your Slave' başarısı beklemek biraz zor. Måneskin, bana göre en büyük hitleri 'Torna a casa'daki gibi ballad bir şarkıyla değil tıpkı 'I Wanna Be Your Slave' ya da 'Zitti e buoni' gibi yüksek tempo şarkılarla yoluna devam ediyor yani. Riske girmeden, tutan bir işin benzeriyle karşımıza çıkıyor. Stratejik açıdan doğru bir adım elbette. Sonuçta şu aşamada riske girmeye gerek yok. Måneskin en azından şimdilik yüksek enerji vadeden işlerle bizi buluşturacak gibi gözüküyor.

Şu anda avantajlılar

Fakat Måneskin'in rock sound'unu 2021'de tekrar gündeme getirmesi, "Rock ölmedi, ölmez!" tadındaki isyanı enteresan bir şekilde 'tekil' kalmaya devam ediyor. Måneskin benzeri bir grupla karşılaşmadık bu yıl içinde. Måneskin'in bir rock furyası başlatması şık bir hareket olabilirdi ama görünen o ki şimdilik çok da büyük bir trend başlamamış durumda. Fakat bunu net bir şekilde görmek için henüz erken. Belki de birçok rock grubu küresel çapta patlama yapmak için 2022'yi bekleyebilir. Bu süre zarfında Måneskin yakaladığı avantajlı 'tekil'liğini korumak için sık aralıklarla üretmeye devam edecek gibi gözüküyor. Elbette tutan işlerine yakın formda karşımıza çıkmaları stratejik açıdan doğru olsa da grup bir yıl içinde sürekli aynı müziklerle de karşımıza çıkmamalı. Mesela bir 'Torna a casa' gibi daha farklı biçimlerle -ama elbette İngilizce- müziklerini çeşitlendirmeli. Bakalım Måneskin popüler kültür içinde nasıl bir yer kendine edinecek...

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler