Geri Dön
27 Temmuz 2018'de kıyamet mi kopacak?

27 Temmuz 2018'de kıyamet mi kopacak?

Komplo teorisyenleri, 27 Temmuz 2018'de gerçekleşecek Kanlı Ay Tutulması'nın kıyamet alameti olduğunu öne sürdü. Peki 27 Temmuz 2018 günü yaşanacak Kanlı Ay Tutulması'nın kıyamet günü ile başdaştığı iddia edilen noktalar neler?

Mehmet Can Kömürcü
Mehmet Can Kömürcü

27 Temmuz 2018 günü gökyüzü şöleni yaşanacak. Yılın ikinci Kanl Ay Tutulması'nın yaşanacağı gecede Kızıl Gezegen Mars da Dünya'ya en yakın konumda yer alacak.

Haberin Devamı

Dünya'nın atmosferinden yansıyan ışık sebebiyle tutulma sırasında kırmızı renkte görünen Ay'ın, kıyamet alameti olduğu iddiaları da gündeme geldi.

Geçtiğimiz 31 Ocak'ta yaşanan Süper Mavi Kanlı Ay Tutulması için birçok komplo teorisyeni Dünya'nın sonu yorumlarını yapmıştı.

Komplo teorisyenlerine göre Süper Mavi Kanlı Ay Tutulması, İncil'in Yoel kitabında bir tür kıyamet alameti olarak bahsediliyordu.

Hristiyanlık kaynaklarını kullanarak komplo teorileri üreten papaz Paul Begley, Dünya'nın sonunun yakın olduğunu iddia etti.

Şeytan'ın şu günlerde Dünya'ya döndüğünü söyleyen Begley, son günlerimizi yaşadığımızı ve 27 Temmuz 2018'de gerçekleşecek Kanlı Ay Tutulması'nın bunun en büyük kanıtı olduğunu öne sürdü.

Haberin Devamı

EarthSky.org sitesini yöneten uzay araştırmacıları Bruce McClure ve Deborah Byrd, Kanlı Ay Tutulması kehanetinin, papaz Mark Blitz ve John Hagee tarafından 2013 yılında dile getirilen bir iddia olduğunu belirtiyor.

Kanlı Ay Tutulması nedir? Ne zaman yaşanacak?

Yoel kitabının 2:31 bölümünde, ''Rabbin büyük ve korkunç günü gelmeden önce güneş karanlığa ve ay kana döndürülecek.'' diye buyurur.

Bazı komplo teorisyenleri bu iddiaların bir kısmına katılsa da kehanetin Yoel'de değil Vahiy kitabında geçtiğini söylüyor.

Bunca iddiaya ve teoriye rağmen kıyametin 27 Temmuz 2018'de kopacağına dair herhangi bir kanıt bulunmuyor.

Kanlı Ay Tutulması sırasında Ay, kırmızı renkte görünecek olsa da gerçekte Ay'ın rengi gri olarak kalacak.

Ay'ın kırmızı renkte görünecek olmasının sebebi ise Rayleigh saçılımı adı verilen etki. Ay, Dünya'nın gölgesi sebebiyle karanlığa bürünecek olsa da Güneş'ten az miktarda olsa da ışık almaya devam edecek.

Fakat Güneş'ten gelen ışınlar Dünya'nın atmosferinde büküldüğü için Rayleigh saçılımı etkisiyle Ay, kırmızı renkte gibi görünecek.

Instagram.com/mehmetcankmrc
twitter.com/mehmetcankmrc
YouTube.com/mehmetcankomurcu

Benzer İçerikler