Geri Dön
Becky Guiles: Cimriliğiyle kendine hayran bırakan kadın

Becky Guiles: Cimriliğiyle kendine hayran bırakan kadın

Hepimiz hayatımız boyunca ara ara cimri insanlara rastlamışızdır. Hatta bazılarının "Cimri değilim tasarrufluyum" dediği de olur. Şimdi bahsedeceğimiz Becky Guiles abla da "Cimri mi yoksa tasarruf ehli bir insan mı?" sorusuna kararsız kalacağımız biri. Cimriliğiyle kendine hayran bırakan Becky Guiles'e gelin hep birlikte Molatik olalım...

Fazilet Şenol
Fazilet Şenol


Haberin Devamı

Tutumlu olmak ya da...
Tutumlu ve cimri olmak arasında ince bir çizgi var. Tutumlu olmak ya da olmamak işte bütün meselenin bu olduğu ince bir çizgi. Ama ne yazık ki bazıları ve bazılarımız bu çizgiyi aştıkça aşıyor.


%90 daha ucuza
Becky Guiles de onlardan biri. 'Aşırı Pintiler' adlı bir programa katılan Becky ablanın bir iddiası var: Dünyadaki her şeyi %90 daha ucuza hatta bedavaya almak. Kulağa dolandırıcı enişte çıkışı gibi gelen bir ifade. Neredeyse 'beleşçi' diye nitelendirebileceğimiz ablamızın bu iddiayı savunma şekli de oldukça enteresan.


25 bin euro kazanıyormuş
Becky Guiles eşi Jay ve iki oğlu ile yaşayan 41 yaşında güzel bir insan. Hayatı boyunca da hep 'tutumlu' olduğunu iddia ediyor. Fakat asıl mesele şurada kopmuş. 25 bin euro kazandığı işini, bakın yazıyla yirmi beş bin euro kazandığı işini bırakınca işler haliyle çığrından çıkmış.

Haberin Devamı


Para biriktirmek, kazanmakla...
Yeni doğan oğlunun yanında kalabilmek için bıraktığı köpek bakıcılığı işinden ayrılınca gelir açığını kapatmaya çalışmış. (Hepinizin "Köpek bakıcılığı nasıl yapılır?" aramasını yaptığını biliyorum.) Haliyle ilk oğlu doğunca işini bırakmak zorunda kalan Becky Guiles'in de bir iddiası daha var o da: Para biriktirmenin para kazanmakla aynı şey olduğu. Bu iddiasına kıkırdayıp gülmekle birlikte olmayan paranın nasıl biriktirileceğini de soramadan edemiyorum.


Maaş açığını kapatmış
Neyse konumuza dönelim. Oğulları doğduktan sonra çiftimiz giderlerini bayağı bir azaltmış. Haliyle çocuk bakmak kolay değil. Hatta bu durum Becky'nin maaş açığını da hemen kapatmış. "Nasıl bir tutuma gitmişler?" diye soracak olursanız da toplaşın anlatıyorum. Öncelikle evdeki bütün dekorları kendi başına dekore etmiş anne Becky. Duvarlarına izolasyon yapmak yerine çöp kutusunda bulduğu gazete sayfalarını kullanıyormuş. Ev bana çöp koktu ama bir şey demiyorum.


Kendi tamir ediyor
Daha sonrasında ise onarılacak yerler için tamirci çağırmak yerine kendisi yapmayı ve kırılan dolapları tutkalla yapıştırmayı tercih ediyormuş. Bunun için de "Ev tamiratı için en iyi çözüm halihazırda var olan kaynakları kullanmak. Mesela ağacın düşen dallarını perde askısı olarak kullanabilirsiniz" önerisini veriyor. Doğayla baş başa evet.

Haberin Devamı


Evin önündeki karla
Sadece bunla kalmıyor kendisi su faturası ödemeyi de reddediyor. Artık bu noktada olayın cimriliğe gittiğine kanaat getirdim. Kendisi evinin önündeki karı aile üyelerinin içmesi ve banyo yapması için kullanmaya başlamış. "Banyoda kullandığımız su tahmin ettiğinizden daha masraflı oluyor. Mahallemizin yakınlarında su çekmek için güzel bir dere vardı ancak şu an donmuş halde olduğu için karları eritiyorum" diyen Becky ablaya, "Açlıktan mı öldün ablam ne gerek vardı bu kadarına" demek istiyorum.


Çamaşırları bulaşık makinesinde yıkıyor
Üstüne üstlük kirli çamaşırlarını da bulaşık makinesinde yıkıyormuş. Bu olaya biraz burnum buruştu ama yapacak bir şey yok. Üstüne bir de eşi kendisinden fazla yemek yediği zaman ondan para alıyormuş. Eğer dört tane sandviç söylediyse ve eşi üç tanesini yediyse hesabın %75'ini eşine ödetiyormuş. Diyecek sözümüz yok herkesin aile yaşantısı. Becky'nin  çevresindeki insanlar da tutumlu hayat düzenini gördükleri zaman şaşırıyorlarmış ancak ailesi ve yakın arkadaşları çoktan bu duruma alışmış.

Haberin Devamı


Kırık kupaları da...
Hatta o kadar çok tasarruf etmiş ki (ya da cimrilik) eski maaşından daha fazlasını biriktirmiş. Instagram takipçilerine de tutumlu olmanın faydalarını söylüyor ve kırık kupaları da uzun süre kullandığını ifade ediyor. Kırık bardaktan da su  içer bu abla kimse tribe sokamaz bu ablayı ben eminim. 


Finansal strese girmiyor
Ayrıca para biriktirdiği için çocuklarıyla daha çok zaman geçirebildiğinden ve finansal konularda strese girmediğinden bahsediyor. E sen de finansal strese gireceksen abla biz ölelim. Neyse bu tutumlu hayat tarzını kötü bulanları da anlamıyormuş. Ben de Becky ablayı anlayamadım. Her geçen gün teknolojinin refahın arttığı düzende su için bile kendini bu kadar zora sokması enteresan. İsraf değil ama bu kadarına gerek var mı? Orası da size kalmış.

Benzer İçerikler