Geri Dön
Efsanevi 'Maymun Adam' görüntülendi

Efsanevi 'Maymun Adam' görüntülendi

Endonezya'ya bağlı Sumatra Adası'nda, bir grup motosikletli tarafından, yüzyıllardır bölgede yaşadığı iddia edilen Yeti benzeri efsanevi yaratık 'Maymun Adam'ın kayda alındığı öne sürüldü.

Mehmet Can Kömürcü
Mehmet Can Kömürcü

Kimliği belirlenememiş, şüpheli ve gerçekten var olup olmadığı konusunda bir fikir birliğine varılamamış hayvanları araştıran bilim dalına kriptozooloji adı veriliyor.

Haberin Devamı

Loch Ness Gölü Canavarı, Van Gölü Canavarı, Koca Ayak ve Kar Canavarı Yeti gibi efsanevi yaratıkların da çalışma alanına girdiği bu bilim dalı, gizemli yönüyle birçok kişinin dikkatini çekiyor.

Kriptozoolojinin konusu olacak yeni bir görüntüde ise efsanevi Maymun Adam'ın kayda alındığı iddia ediliyor. Endonezya'nın Sumatra Adası'nda çekildiği söylenen görüntülerde insana benzeyen ve son derece hızlı koşan bir canlı çalılıkların arasına girerek izini kaybettiriyor.

Yaşamını kriptozoolojiye adamış 59 yaşındaki Jonathan Downes, görüntülenen canlının bilim tarafından sınıflandırılmamış bir tür olabileceği ihtimali üzerinde duruyor.

Güneydoğu Asya'da maymun ve insan benzeri bir tür canlının gizliden gizliye yaşıyor olabileceğini düşünen Downes'a göre bu canlı yeni bir tür olarak sınıflandırılmalı.

Haberin Devamı

Van Gölü Canavarı'nı bulana 270 bin lira para ödülü!

Yıllardır süregelen söylentilere göre Sumatra'nın uzak adalarında Orang Pendek adında kriptid bir canlı türü yaşıyor.

Endonezya dilince 'kısa insan' anlamına gelen Orang Pendek'in 100 yıldan uzun bir süredir görüldüğüne dair anlatılar var.

Downes, Orang Pendek'in var olma ihtimali için yüzde 99 oranını veriyor.

Orang Pendek hakkında çok sayıda bilgiye sahip olduklarını, ayak izlerini kayda aldıklarını ve 2009'da 2 kişinin Orang Pendek gördüğünü belirten Downes, kriptozoolojik temasları inceleyen Centre for Fortean Zoology adlı kurumun da başkanı.

1992 yılında Downes önderliğinde kurulan kurum, kriptozooloji kapsamına giren iddiaları araştırmak için geziler düzenliyor.

Orangutan familyasına ait dördüncü bir türün de var olduğuna inanan Downes, birkaç yüzyıl kadar önce Sumatra'da bir deprem meydana geldiğini ve bu sebeple Orang Pendek'in hızlıca evrim geçirerek yürüme kabiliyeti kazanmış olabileceğini düşünüyor.

Downes ve ekibi, YouTube'daki CFZtv kanalında yayınladıkları 'On The Track' adlı programda düzenledikleri gezilerde buldukları kanıtları izleyicilerle paylaşıyor.

Instagram.com/mehmetcankmrc
twitter.com/mehmetcankmrc
YouTube.com/mehmetcankomurcu

Benzer İçerikler