Geri Dön
Isaac Newton'a göre 2060 yılında kıyamet kopacak

Isaac Newton'a göre 2060 yılında kıyamet kopacak

nlü fizikçi Isaac Newton'ın, Yerçekimi Kanunu'nu açıkladığı notların arasında dünyanın sonunun geleceği günü tahmin ettiği ortaya çıktı.

Mehmet Can Kömürcü
Mehmet Can Kömürcü

Fiziğin babası olarak bilinen Isaac Newton'ın 1704 yılında kaleme aldığı notların arasında kıyametin Kutsal Roma İmparatorluğu'nun kurulduğu yıldan bin 260 yıl sonra yani 2060 yılında kopacağını yazdığı açığa çıktı.

Haberin Devamı

Isaac Newton, 2060 yılı sonucuna İncil'in Daniel kitabını gözlemleyerek ortaya koysa da tam olarak neyi inceleyerek bu tarihi öngördüğü bugün bile gizemini koruyor.

Ortaya çıkan notta ''Belki daha sonra da kıyamet kopabilir fakat daha hızlı sona ermesinde herhangi bir engel görmüyorum'' yazıyor.

Isaac Newton, notlarında ayrıca kötü ulusların bozguna uğrayacağı, Yahudiler'in dünyanın sonunda esaretten kurtulup vatanlarına geri döneceğini yazması akıllara İkinci Dünya Savaşı sonrası İsrail'in kurulmasını getiriyor.

Isaac Newton'ın bu notları, Kudüs İbrani Üniversitesi'nde bir sergide yer alıyor.

Sergi sorumlusu Yemima Ben-Menahem ünlü fizikçinin bilimle değil din ile aydınlandığını ve bu belgelerin dinin ışığı altında yolunu bulan bir bilim insanını işaret ettiğini belirtiyor.

Benzer İçerikler