Geri Dön
Jonny Kim: NASA'da astronot, Harvard'da doktor ve orduda komando olan adam

Jonny Kim: NASA'da astronot, Harvard'da doktor ve orduda komando olan adam

Bir insan ömrü boyunca kaç tane alanda uzmanlaşabilir sorusunun imkansıza yakın sınırlarını zorlayacak isimlerden biri Jonny Kim. Neredeyse dünyanın en cool mesleklerini tek bir bedende toplayan, astronot doktor komando Jonny Kim'in hayatına Molatik olmamak elde değil.

Fazilet Şenol
Fazilet Şenol

37 yaşında başarılı bir kariyer


GORA'daki "Karışık var mı? -Var! - Karışık koy ya" denilen bir adam var. Jonny Kim yaratılırken bütün özellikler ve beceriler yüklenmiş kendisine. Sadece 37 yaşında tonla başarılı kariyer yapmış Jonny Kim.

Liseden sonra


ABD'de doğan ama aslen Güney Koreli olan Jonny kariyerine liseden sonra başladı. Deniz piyadesi olan Jonny Kim askeri alandaki başarısıyla kısa sürede öne çıktı. Özel komando timi olan Navy SEAL'e keskin nişancı olarak katıldı. Orta Doğu'da pek çok göreve katıldı.

Doktor olmak istiyordu


Aslında doktor olmak isteyen Jonny Kim sırf okuyabilmek için orduda para biriktirdi. Orduda geçirdiği süre boyunca gerekli olan parayı da topladı.

Harvard'da Tıp Fakültesi'ni kazandı


Ordu görevinden dönen Kim önce San Diego Üniversitesi’nin matematik bölümünden mezun oldu ardından da Harvard Üniversitesi Tıp Fakültesi‘ne doktora eğitimini kazandı. 2017'de mezun olduktan sonra doktorluk yapmaya başladı.

NASA'ya başvurdu


Doktorluk görevini sürdürürken NASA'nın astronot seçmelerini duydu ve ona başvurdu. "Tamam sen her şeyi yap" dediğimiz Kim insanlığın ufkunu belirleyen ve bu yöndeki teknolojik ve bilimsel gelişmelere ön ayak olan bir kurum olduğu için bu alana başvurmak istemişti.

18 bin kişi içinden seçildi


Ve 18 bin kişi içinden seçilerek 12 kişilik ekibe dahil oldu. 2020'ye kadar yoğun bir şekilde NASA'dan eğitim aldı. Şimdi 3.kariyerine NASA'da astronot olarak başlayan Jonny Kim yeni görevler ve araştırmalar için hazırlanıyor.

Daha neler bekliyor...


Daha hayatta ne olacak merak ettiğimiz kim düşman çatlatacak hangi başarılara imza atacak merakla bekliyoruz...


Fazilet.Senol@milliyet.com.tr
twitter.com/SenolFazilet
instagram.com/SenolFazilet

Benzer İçerikler