Geri Dön
Kıyamet Saati nedir? Kıyamet Saati neden ileri alınacak?

Kıyamet Saati nedir? Kıyamet Saati neden ileri alınacak?

25 Ocak 2018 gecesi itibari ile 30 saniye ileriye alınacak olan Kıyamet Saati nedir? Kıyamet Saati neden ileri alınıyor? İşte Kıyamet Saati ile ilgili bilmeniz gereken her şey...

Mehmet Can Kömürcü
Mehmet Can Kömürcü

Kıyamet Saati kıyamete ne kadar yakın olduğumuzu gösteren sembolik bir saattir. 1947 yılında ortaya çıkan Kıyamet Saati konsepti, insanoğluna Dünya'nın sonunun her yıl biraz daha yaklaştığını hatırlatır.

Haberin Devamı

Kıyamet Saati'ne göre kıyamet, saat gece yarısını gösterdiği zaman kopacaktır. Kıyamet Saati, iklim değişikliği, siber saldırı ve biyoterörizm ve nükleer saldırı gibi faktörlerle belirlenir. Kıyamet Saati ile ilgili beyanlar, kar amacı gütmeyen Bulletin of the Atomic Scientists kurumu tarafından yapılır.

Son olarak Ocak 2017'de değiştirilen Kıyamet Saati'ne göre gece yarısına 2 dakika 30 saniye kalmıştır. Bu zaman dilimi, Kıyamet Saati konseptinin ortaya çıkışından bu yana kayıtlara geçen en yakın saattir.

Kıyamet Saati nasıl ve neden ortaya çıktı?

Kıyamet Saati, ABD ve Sovyetler Birliği'nin nükleer savaşa girme olasılığı ve silah yarışına girmeleri göz önüne alınarak 1947 yılında ortaya çıkan bir konseptti.

Haberin Devamı

Kıyamet Saati ilk olarak gece yarısına 7 dakika kala şeklinde ayarlandı. 1947 yılından bu yana saat birçok kez ileri ve geri alındı.

Dünya'nın sonu mu geliyor?

Kıyamet Saati, gece yarısına en yakın zamanı gece yarısına 2 dakika kala ile 1953 yılında ABD'nin hidrojen bombası yapmasıyla gördü.

25 Ocak 2018 günü Türkiye saati ile 18:00'de Kıyamet Saati 30 saniye ileri alınacak.

Kıyamet Saati ne zaman ve neden ileri alınacak?

Kıyamet Saati en son ABD Başkanı Donald Trump'ın göreve başladığı Ocak 2017 tarihinde 30 saniye ileri alınmıştı. O tarihte saatin ileri alınmasının sebepleri, küresel güvenlik tehditleri, iklim değişikliği konusundaki başarısız gidişat ve Kuzey Kore'nin nükleer test denemeleri olarak açıklandı.

Kıyamet Saati'nde yapılan değişiklikler bireysel faaliyetleri kapsamasa da Donald Trump'ın nükleer silahlar ve iklim değişikliği konusundaki fikirleri saatin ileri alınmasında etkili oldu.

Kıyamet Saati'nin bu yıl 30 saniye ileri alınmasının sebebi olarak Rusya'nın ABD seçimlerini manipüle ettiği iddiaları, Kuzey Kore'nin nükleer silah testleri ve Donald Trump'ın iklim değişikliği faktörünü reddetmesi olarak açıklandı.

Instagram.com/mehmetcankmrc
twitter.com/mehmetcankmrc
YouTube.com/mehmetcankomurcu

Benzer İçerikler