Geri Dön
Kurbağa Çocuklar Olayı

Kurbağa Çocuklar Olayı

Dünyada fail-i meçhul cinayet örnekleri çok. Fakat söz konusu beş tane çocuğun ölümüyse dikkatleri biraz daha fazla çekiyor. Peki kurbağa avlamaya giden beş çocuğa neler oldu? Kurbağa Çocuklar Olayı olarak anılan, beş çocuğun fail-i meçhul ölümüne gelin hep birlikte Molatik olalım...

Fazilet Şenol
Fazilet Şenol

Kurbağa avlamak için...


Güney Kore'nin Daegu kentinde yaşayan 5 çocuk, 26 Mart 1991'de kurbağa avlamak için evlerinden ayrıldı ve bir daha geri dönmediler. Yaşları 9 ile 13 arasında olan Woo Cheol-won, Jo Ho-yeon, Kim Young-gyu, Park Chan-in ve Kim Jong-siki, resmi tatil gününü eğlenceli bir şeyler yaparak geçirmek istedi. Çocuklar günü Daegu'nun batı eteklerindeki Dalseo'daki Waryong Dağı'nda kurbağa avlamaya gitseler de aileleri onlardan haber alamayınca olay büyüdü ve ulusal çapta ilgi gördü. Başkan Roh Tae-woo, canlı yayında gösterilen aramalarla çocukları aramak için 300.000 polis ve askeri birlik gönderdi.

Kıyafetleri düğümlenmişti


Çocukları kaybolan ebeveynler, ülke çapında çocuklarını aramak için işlerini bıraktı. Waryong Dağı 500'den fazla kez arandı fakat çocuklara hiçbir şekilde rastlanmadı. 26 Eylül 2002'de, meşe palamudu arayan bir adam, Waryong Dağı'nın aranmış bir bölgesinde çocukların cesetlerini buldu. Başlangıçta polis, çocukların hipotermiden öldüklerini düşündüklerini söyledi. Ancak ebeveynleri bu sonucu reddetti ve tam bir soruşturma talep etti.

Aileler, çocukların kıyafetlerinin düğümlenmiş halde bulunmasının tuhaflığı ve çocukların iyi bildiği bir bölgede cesetlerinin bulunması nedeniyle çocukların kaybolup öldükleri sonucunu sorguladılar. Adli tıp uzmanları, çocukların üçünün kafataslarının künt travmaya sahip olduğunu buldu. Yani kafalarına bir darbe alarak ölmüşlerdi. Polis, ailelere çocukların 'öfkeye kapılan' biri tarafından öldürülmüş olabileceğini söyledi.

Faili bulunamadı


2006 yılında dava zaman aşımına uğradı, fakat 2015 yılında oylama yapılarak zaman aşımının kaldırılması sağlandı. Dava tekrardan açılsa da Kurbağa Çocukların faili bulunamadı ve dava arkasında soru işaretleri bırakarak kapandı. Söz konusu olay 2011 yılında 'A-i deul' ismi ile sinemaya uyarlandı. Daegu kentine bir anıt yapıldı.

Fazilet.Senol@milliyet.com.tr
twitter.com/SenolFazilet
instagram.com/SenolFazilet

Benzer İçerikler