Geri Dön
Thug life nedir?

Thug life nedir?

Thug life son yıllarda arkadaş ortamında sıklıkla kullanılıyor. Peki anlamını biliyor muyuz? Thug life nedir? İşte thug life'a dair bilmeniz gerekenler...

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Thug life nedir?

Thug life'ı Türkçeye 'haydut hayatı' ya da 'eşkıya hayatı' olarak çevirebiliriz. Son yıllarda günlük hayatta, gerek ülkemizde gerekse yurt dışında çeşitli arkadaş geyiklerinde sıklıkla kullanılıyor. Özellikle sosyal medyada 'thug life'a dair çok sayıda görsele denk gelebilirsiniz.

Thug life'ın mimarı

Thug life her ne kadar son yıllarda trend bir kavram olsa da, bir internet fenomeni olsa da aslında popülerliği 30 yıl öncesine uzanıyor. 1996'da henüz 25 yaşındayken öldürülen ABD'li rap'çi Tupac Shakur'la özdeşleşmiş bir kavramdır. Rap'çinin 'Thug Life' adında bir albümü vardır ve bu iki kelimeyi vücuduna dövme olarak yaptırmıştır.

Thug life'ın açılımı

Thug life'ın açılımı 'The hate u give little infants, f*** everybody'dir. Bu lafı 'çocuklara verdiğiniz nefret herkese bela olur' şeklinde Türkçeye çevirebiliriz. Buradan da anlaşıldığı üzere çıkış noktası isyandır. Ancak günümüzde isyandan ziyade daha çok 'cool olmak' anlamında kullanılmaktadır. Sembolü gözlük ve kolye gibi 'serseri' objelerdir. "Gönderme yapmak ama cool'luğunu da bozmamak" anlamında kullanılır.

Thug life ve sosyal medya

Sosyal medyada sıklıkla caps'lere denk geliyoruz. Komik görsellerin altına mizahi cümlelerin eşlik ettiği bu görsellerin yaygınlaşmasıyla 'thug life' da hayatımıza dahil oldu. Arkadaş ortamlarında "Thug lifeee!" diye bağırılmasına sebebiyet veren bu cümlede yaşanılan sevinçteki amaç "Vay be, sağlam laf soktu ve karşısındaki de cevap veremedi, lafı gediğine oturttu!"yu vurgulamak diyebiliriz.

Benzer İçerikler