Geri Dön
Uzaylıların Ay'da koloni kurduğu iddia edildi

Uzaylıların Ay'da koloni kurduğu iddia edildi

YouTube üzerinde yayınlanan bir video, uzaylıların uydumuz Ay'ı kolonileştirdiğini öne sürüyor ve buna kanıt olabilecek bazı görselleri gösteriyor.

Mehmet Can Kömürcü
Mehmet Can Kömürcü

Peş peşe yaşanan Süper Ay hadiseleri, Çin'in Ay'ın karanlık yüzüne iniş yapacağını açıklaması gibi gelişmelerle beraber dikkatler 11 Aralık 1972 tarihinden sonra ilk defa Ay'a bu kadar yoğunlaştı.

Haberin Devamı

Ay üzerinde yapılaşma olduğuna kanıt olarak gösterilen bazı bulanık fotoğraflar her daim karşımıza bir şekilde çıkıyor. Faakt bu defa daha iddialı bir kanıt sunulmuş gibi görünüyor.

YouTube'da yayınlanan bir video, Ay'ın uzaylılar ya da NASA tarafından koloni haline getirildiğini iddia ediyor.

Videoda Ay üzerinde oldukça net olarak seçilebilen L şeklinde bir yapı yer alıyor. Daha da şaşırtıcı olan bir aracın Ay'a yavaş bir hız ile iniş yapması.

Binlerce kişi tarafından izlenen görüntüler için birbirinden farklı yorumlar yapıldı. Bazıları görüntüleri son derece ikna edici olarak bulurken bazıları da bunun yalnızca Ay üzerindeki doğal oluşum ve kayalar olduğunu söyledi.

Fakat videonun sahte olduğu ortaya çıktı. Videoda kullanılan görseller aslında NASA tarafından paylaşılan ve üzerinde fotoşop ile oynanan fotoğraflar. Görüntülerdeki araç ise Apollo 11.

Haberin Devamı

Videonun ayrıca 2014 yılında da bi başka YouTube kanalı üzerinde paylaşıldığı belirtildi. Kanalın sahibi ise videonun kendilerine kimliği bilinmeyen bir kaynak üzerinden ulaştırıldığını söyledi.

Böylece bir komplo teorisi daha ne yazık ki çökmüş, uzaylı avı da bir başka bahara kalmış oldu.

Instagram.com/mehmetcankmrc
twitter.com/mehmetcankmrc
YouTube.com/mehmetcankomurcu

Benzer İçerikler