Geri Dön
Verilmiş en komik cezalar

Verilmiş en komik cezalar

Ülkelerde uygulanan yaptırımlar zaman zaman komik tepkilere sebep oluyor. Tarihte verilen en komik cezalar neler olabilir dersiniz? İşte tarihteki komik cezalardan bazıları...

Fazilet Şenol
Fazilet Şenol

Sanat eserinin park edilmesi cezası


Almanya'da yaşayan Avusturyalı bir sanatçı, eski model Mercedes marka kırmızı kamyoneti kentin 300. yıl kutlamaları için ilginç bir eser haline getirince trafik polisleri tarafından 30 Euro cezaya çarptırıldı. Cezanın sebebi sanat eserinin park edilmemesi gereken bir yere yerleştirilmesi.


Komşuya gitmeme cezası


Enerji hırsızlığı yaptığı iddia edilen kadına mahkeme tarafından 6 ay süre ile komşuya gitmeme cezası verildi.


At arabası cezası


Erzurum'da at arabasıyla gece hırsızlık yaptığı iddia edilen kişiye, mahkeme tarafından 3 ay 26 gün atlı araba kullanmama cezası verildi.


Düğünlere gitmeme cezası


Mühürlenen elektrik saatini açtığı gerekçesiyle yargılanan 77 yaşındaki kadına mahkeme heyeti beş ay süreyle düğünlere gitmeme cezası verdi.


Ahıra girmeme cezası


Kayseri'de hırsızlık yapmaktan yargılanan bir gence 1 yıl süre ile yaşadığı ilçede ahıra girmeme cezası verildi.


Kayak etkinliğinden men cezası


Palandöken'de jandarmaya karşı görevi yaptırmamak için direnen kişi, açılan dava sonucu 3 ay süre ile kayak etkinliğinden men cezası aldı.


Kulübe ve hapis cezası


Sivas'ın Suşehrinde yaşayan iki komşunun birbirini dava etmesi sonucu mahkeme, köpek Duman'a 1 yıl kulübede bağlı kalma, Duman'ın sahibine ise 100 gün hapis cezası verdi.

Benzer İçerikler