Geri Dön
Walk of Fame nedir? Walk of Fame listesi ve Muhammed Ali

Walk of Fame nedir? Walk of Fame listesi ve Muhammed Ali

Hollywood Bulvarı olarak da bilinen Walk of Fame, Hollywood yıldızları için önemli bir yapı. Bir saygı göstergesi olan Walk of Fame nedir? Walk of Fame listesinde kaç ünlü bulunuyor? Walk of Fame'de yıldızı olan ilk ünlü kimdir?

Turcel Orman
Turcel Orman

Walk of Fame nedir?

Hollywood Bulvarı ya da direkt çevirisiyle Şöhret Yolu, 1958 yılında Güney Kaliforniyalı sanatçı Oliver Weissmuller tarafından tasarlanan bir yürüyüş yolu. Hollywood'a adını altın harflerle yazdırmış tüm isimlerin bu yol üzerinde bir yıldızı ve bu yıldızın içinde isimleri bulunur.

Walk of Fame'de yıldızı olan ilk sanatçı kimdir?

88 yaşındaki ünlü oyuncu Joanna Woodward, 1960 yılında bu yolda yıldız sahibi olan ilk kişidir.

Muhammed Ali ve Walk of Fame ilişkisi

Muhammed Ali'nin yıldızı, Bulvar'da yıldıza sahip olan diğer tüm ünlülerin aksine yerde değil, Oscar Ödül Töreni'nin de yapıldığı Dolby Tiyatrosu'nun dış duvarında bulunur. Muhammed Ali, kendi ismi olan Muhammed'in Hz. Muhammed'in de adı olması dolayısıyla "Peygamberimin adını ayaklar altına koydurmak istemiyorum" diyerek yıldızın yukarıda yer almasını talep etmiştir.

Walk of Fame listesinde kaç ünlü var?

2018 yılı itibarıyla 2 bin 600'den fazla ünlünün ismi yıldızların içinde yer alıyor. Yalnızca gerçek insanların değil, hayali kahramanlar ve çizgi film karakterleri de bu yıldızlara sahip olabiliyor. Bugs Bunny, bunlardan biri.

Benzer İçerikler