Geri Dön
AIESEC de Türkiye'yi dünya haritasından silenler kervanına katıldı

AIESEC de Türkiye'yi dünya haritasından silenler kervanına katıldı

Uluslararası Ticari Bilimler Ekonomi Öğrenciler Birliği AIESEC'in bazı ülkelerdeki internet sitesinde gösterilen dünya haritasında Türkiye'nin silindiği skandalı ortaya çıktı.

Mehmet Can Kömürcü
Mehmet Can Kömürcü

Geçtiğimiz hafta Alman lastik devi Continental'in internet sitesinde yayınlanan bir reklamda gösterilen dünya haritasında Türkiye'yi silme skandalının ateşi daha soğumadan yeni bir harita skandalı daha patlak verdi.

Haberin Devamı

Uluslararası öğrenci topluluğu AIESEC'in bazı ülkelerdeki internet sitelerinde Türkiye'nin dünya haritasından silindiği ortaya çıktı.

Continental reklam filminde Türkiye'yi haritadan sildi!

Sitelerdeki dünya haritasının üzerine gelindiğinde 2014 yılı dünya haritası açıklaması çıkıyor. Site kayıtlarını kontrol eden internet kullanıcıları, haritanın Aralık 2014'te yerleştirildiğini tespit etti.

Türkiye'de 1954 yılından bu yana faaliyette olan AIESEC'in, çalışmalar yürüttüğü ülkeyi haritadan çıkarmasının ne kadar mantıklı bir izahı olabilir bilmiyoruz.

Fakat teknik bir hata bile olsa 2014 yılından bu yana hiçkimsenin hatayı fark etmemesi de bir o kadar büyük ayıp.

Üyelerine yurt dışında staj ve gelişim imkanı sunan öğrenci topluluğu AIESEC, kurumun bazı sitelerinde yer alan Türkiye'siz dünya haritası için şu açıklamayı yaptı:

Haberin Devamı

''Liderler yetiştiren dünyanın en büyük gençlik organizasyonu olarak 126 ülkede faaliyet gösteren ve insan kaynağı potansiyelini en verimli şekilde kullanmayı amaç edinen AIESEC Global’in websitesinde (aiesec.org) Türkiye haritası yer almaktadır.

AIESEC Global’in websitesinden bağımsız bazı ülke websitelerinde böyle bir dikkatsizlik yapıldığı gözlemlendi ve gerekli kişi ve kurumlar AIESEC Türkiye tarafınca uyarıldı. AIESEC Global Halkla İlişkiler Direktörü Joaquim Sanvictores “ AIESEC ulusal websiteleri global AIESEC markasını temsil etmemektedir, Türkiye’nin yok sayılması gibi bir durum söz konusu değildir. Yapılan hatalar en kısa sürede düzeltilecektir.” açıklamasında bulundu.

AIESEC Türkiye Halkla İlişkiler Direktörü Çağla AKBAŞ “Türkiye’nin AIESEC websitesindeki haritadan silinmesi gibi bir durum söz konusu değildir. AIESEC Türkiye globalde top 7 en iyi AIESEC ülkesinden biridir ve Kolombiya’da gerçekleşen AIESEC Uluslararası Kongresi’nin en önemli ödülü olan Genç Liderlik Hareketi Ödülünü alarak 126 AIESEC ülkesinin en iyisi seçilmiştir. Global arenada Türkiye’nin yok sayılması gibi bir durum söz konusu değildir, yapılan hatanın hemen düzeltilmesi için gerekli adımlar atılmıştır. Yaşanılan bu talihsizlik ile ilgili herkesten özür dileriz.”

Haberin Devamı

Instagram.com/mehmetcankmrc
twitter.com/mehmetcankmrc
YouTube.com/mehmetcankomurcu

Benzer İçerikler