Geri Dön
Filipinler hakkında bilmeniz gerekenler

Filipinler hakkında bilmeniz gerekenler

Dünyanın en büyük ikinci takımadası olan Filipinler 7 bin 641 adadan oluşuyor. Bozulmamış binlerce güzel kumsalıyla herkesi kendine çeken Filipinler büyülü bir yer. Peki burada neler oluyor? Filipinler'in bilinmeyenlerine Molatik oluyoruz.

Betül Yasemin Keskin
Betül Yasemin Keskin


Haberin Devamı

Dünyanın en uzun yeraltı nehri burada!
Dünyanın en uzun nehri Filipinler'de yer alıyor. Palawan adasındaki St. Paul Sıradağlarının derinliklerinde Puerta Princesa Yeraltı Nehri Ulusal Parkı'dır. Milyonlarca yıl önce, dağların 24 km altında uzanarak oluşturulan bu nehir gezilebilir en uzun yeraltı nehri olma özelliğini koruduğu gibi o zamandan beri UNESCO Dünya Mirası listesine girdi.


Kuşu maymun yiyor!
Filipin Kartalı, haksız yere maymun yiyen kartal olarak da bilinir. Aslında maymunları yemez, ancak avının boyutu konusunda pek de mütevazi olduğu söylenemez. Filipin Kartalı, domuz, yılan, yarasa bile yiyebilir. Aynı zamanda dünyanın en nadir ve en güçlü kuşlarından biri olarak kabul edilen Filipin Kartalı'nın herhangi bir tanesini öldürmenin cezası 12 yıl hapis. Ona göre yani!

Haberin Devamı


Yo-yo'nun patentini alan kişi Filipinli biri
Yüzyıllardır varlığını koruyan yo-yo oyuncağının kökeni MÖ 440'a dayanıyor. Son araştırmalara göre oyuncağın icadının patentini alan kişi Filipinli bir iş adamı olan Pedro Edralin Flores'miş. Yoyo adı Filipin dilinden gelir ve 'geri dön' anlamına geliyormuş.


En büyük volkanik patlama Filipin'de oldu
Filipinler 50 yılda gerçekleşen dünyanın en büyük volkanik patlamasına da ev sahipliği yaptı! 15 Haziran 1991'de Pinatubo Dağı'nın patlaması, tarihinin en korkunç deneyimiydi. Patlama, yanardağın Hint okyanusuna düşen tonlarca volkanik kül salmasına neden olmuş.


Meşhur yemek 'Adobo'
Filipinler'in ulusal yemeği, soya sosu, sirke, sarımsak, defne yaprağı ve karabiberle pişirilmiş bir liman ya da tavuk yahnisi olan adobo'imiş. 'Adobo' İspanyolca sos anlamına gelir ama Filipinli versiyonu Magellan'ın gelişinden çok önce adalara özgüymüş.

Benzer İçerikler